Странни източници на енергия
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Странни източници на енергия

Странни източници на енергия

МаринаМарина
Джедай
162
Медуза
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
Виж ››

Повечето хора биха се съгласили изкопаемите горива да не бъдат неизменна част от основните източниците на енергия. Те са причина за замърсяването на околната среда, за изменението в климата, за редица икономически конфликти.

Така с годините все по-упорито става търсенето на алтернативни източници на енергия, някои от които изключително странни.

Вярвате или не, но и температурата на тялото може да бъде използвана като източник на енергия. Това би бил един безплатен и ефикасен начин за предаване на енергия. Кметът на Лондон допълва, че излишната топлина, продуцирана от хората в тунелите на метрото, може да бъде пренасочена към домовете на британците.

Друг интересен и направо изумителен начин за производство на алтернативна енергия е захарта. Изследователи химици от Политехническия университет във Вирджиния разработват начин за превръщането на захарта във водород. Така захарта може да стане движеща сила на двигателите, за изпълнението на по-чист и без мирис горивен елемент.

Метро

Използването на слънчевата радиация е друг иновативен подход, който би осигурил сто милиарда пъти повече енергия, от колкото човечеството в момента се нуждае. Тя идва от слънчевия вятър, както и от поток заредени частици, идващи от слънцето.

Използването на човешки или животински фекалии е средство за енергия, разучавано от много време. В резултат се стигнало до извода, че те съдържат метан, който спокойно може да участва в енергийния поток. Същото важи и за урината, която е богата на урея, а тя - на азот.

Алтернативна енергия

Друг интересен, но скъп възобновяем енергиен източник, са вибрациите. Установено е, че използването на пиезоелектрична технология за производството на енергия от вибрациите на хората, които вървят, танцуват, един ден може да бъде от голяма полза.

Използването на светещите медузи в тъмното крие странен потенциал за производството на енергия. Те сияят благодарение на съдържащия се в тях протеин.

Съществуват и три езера, известни с огромните си резервоари от метан и въглероден двуокис, наречени още експлодиращи езера.

Някои бактерии, каквато е познатата ни Ешерихия коли, съдържа в себе си гориво, съхранявано под формата на мастни киселини. Така усилията на учените са да създадат генетично модифицирана бактерия, за да се постигне свръхпроизводство на тези ценни мастни киселини.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати