Френски астроном вещае Апокалипсис още тази година

Края на Света

На 25 май 2015 година ще настъпи Краят на света според прогнозите на френския астроном Ерик Жулиен. Според експерта Апокалипсисът ще бъде предизвикан от кометата Швасман-Вахман.

Със своето предположение Жулиен шокира световната общественост, но въпреки това експертът е категоричен, че падането на Швасман-Вахман в Атлантическия океан ще затрие света.

Неговите изчисления показват, че сблъсъкът ще бъде толкова чудовищен, че ще предизвика огромни вълни цунами с височина от 200 метра, които ще пометат всичко по пътя си.

Френският астроном казва, че вероятността Краят да света да настъпи през май тази година е 95%. Според Жулиен първите пострадали от бедствието ще бъдат жителите на северноамериканското крайбрежие.

Вълни

В зоната на вълните цунами попадат Маями, Ню Орлиънс, Карибите, бразилски градове, крайбрежието на Венецуела. Вълни от по-малки размери ще достигнат и бреговете на Ню Йорк и Вашингтон. Големите вълни ще ударят и Канада.

От сблъсъка на кометата със Земята ще бъдат засегнати и крайбрежията на Португалия, Испания и Гибралтар.

Френският астроном предполага, че кометата Швасман-Вахман ще активира подводни вулкани при падането си, от което най-засегнат ще бъде континентът Африка.

Шефът на българската обсерватория в Рожен Никола Петров обаче е скептичен относно тази теория.

Падащ Метеор

Шансът кометата да се удари в Земята не е 95%, не е дори и 5%. Шансът е нулев. Небесното тяло се беше приближило до нашата планета преди 1-2 години и сега няма как да направи обратен завой и да се върне, за да ни удари. Може да мине покрай Земята, но категорично мога да заявя, че до сблъсък няма да се стигне – заявява българският експерт пред вестник България днес.

По негови думи подобни прогнози за световни катастрофи имат за цел само да всяват паника сред хората.

По данни на НАСА най-близкото преминаване на кометата Швасман-Вахман е било през 1947 година. Какво ще се случи тази пролет е трудно да се предвиди, защото не е ясно какви части от кометата ще долетят до земната повърхност.

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 1
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
liliaslavkova
liliaslavkova
28.06.2015 11:46
28 юни 2015 година все още сме тук !!!
0
0