Древните загадки, които продължават да смайват света

1 от 5 Снимки

1. Древният континент Лемурия


Списъкът на древните мистерии ще бъде непълен, ако не споменем един изгубен континент. В древните легенди и предания на народите в Южна Азия и Океания често се среща името на мистичната Лемурия, на която живеела велика цивилизация. Смята се, че изгубената земя се е намирала в Тихия океан.

За Лемурия най-често се говори в Полинезийския фолклор, където се описва като родината на цялото човечество. До днес никой не знае със сигурност дали Лемурия е нещо повече от древен мит.

В последните години светът като че ли стана по-малък. Няма място за мистицизъм в глобалното село. Вече знаем защо тревата е зелена, а небето – синьо. Измислили сме как да плуваме като риби и да летим като птици.

Въпреки всичко на земята все още има мистерии, които никой не е разгадал. Това важи с особена сила, когато става дума за обичаите и познанията на древните ни прадеди. Голяма част от тяхното познание и разбиране за света е необратимо загубено. Представяме ви топ 5 на най-големите и смайващи въпросителни в човешката история /виж галерията/.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати