Русия напредва скоростно в космическия туризъм

Руска Совалка

Генералният директор на руската компания КосмоКурс Павел Пушкин презентира новата система за многократно използване за полети на туристи в Космоса, която компанията разработва.

Частната руска компания от около година разработва комплекс за многократно използване за полети на туристи на околоземна орбита. Един билет за подобен полет в Космоса ще е на стойност 200-250 хиляди долара.

Планирано е първият полет да се проведе в началото на 2020 година. През 2018 година пък ще се проведат първите изпитания на космическата система.

Пушкин твърди, че пазарът на космическия туризъм се изчислява на 14 000 души за първите 10 години. За сравнение до момента при американските оператори, провеждащи аналогични проекти, са резервирани едва около 700 билета за следващото десетилетие.

Генералният директор на КосмоКурс ясно заявява своята насоченост към по-голямата ниша на този пазар. Руският проект още от самото начало се финансира до голяма степен от местен инвеститор. Името му обаче остава забулено в тайна.

Совалка

Съществуващите мощности на руската ракетно-космическа промишленост ще бъдат преизползвани при производството на космическата система. Те са както достатъчно надеждни, така и доста по-евтини от снабдяването с нови.

Ръководителят на КосмоКурс изявява желание да работи съвместно с Обединената ракетно-космическа корпорация, но след като намерят общ език.

В момента компанията си сътрудничи с осем корпорации, сред които и водещи специалисти в създаването на ракетата-носител "Ангара" и на комплекса за многократно използване "Буран".

Въпреки че има още време до първите изстрелвания, техните места вече са определени. Полетите ще са с продължителност 20 минути, а кацането ще е на около 20 км от мястото на изстрелването. От компанията гарантират невероятен адреналин и приятно изживяване.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати