sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Руски учени планират среща с извънземни до 5 г.

Руски учени планират среща с извънземни до 5 г.

Извънземни

Учени от Москва планират да осъществят среща с извънземен разум в рамките на следващите 5 години. Програмата е част от плановете на Руската академия на науките.

Амбициите на руснаците са да изведат страната си на водещо място в изследването на космическия живот. От Академията ще изпратят няколко системи за кацане и орбитални апарати, които ще издирват извънземни във Вселената.

Такива апарати вече работят в пространството между Марс и Венера, а до 2020 година ще бъде пуснат и безпилотен полет до Меркурий според думите на академик Лев Зельоний от Института за космически изследвания на Руската академия.

Мисията на руснаците ще включва и изпращане на космонавти до Луната, които ще изследват запазени органични вещества, доставени на естествения ни спътник от различни комети, преминали през Слънчевата система.

Находките би трябвало да избистрят мистерията относно произхода на Земята. Резултатите от тези изследвания трябва да насочат учените към най-вероятното място от Космоса, където би могло да има живот.

На Венера също ще бъдат изпратени апарати, които да изследват атмосферата на планетата.

Космос

Апаратът Gaia, който беше изстрелян в края на миналата година от Европейската космическа агенция, по думи на учените би могъл да открие 70 000 екзопланети.

Информацията, която този апарат ще предостави, ще помогне на изследователите да уточнят броя на извънземните светове в Галактиката, пишат от СпейсКом.

“Въпросът не е само в тези цифри. Всяка една от планетите ще разкрие специфична информация и голяма част от нея ще бъде изключително интересна”- заявява ръководителят на мисията Майкъл Перимен от Пристънския университет.

До момента астрономите са открили близо 2000 екзопланети, а първата звезда, подобна на Слънцето, беше открита през 1995 година. Половината от откритията на НАСА са били направени благодарение на телескопа Kepler.

Според предположенията на астрономите на всяка звезда в Млечния път се пада поне една планета, което означава, че в галактиката има повече от 100 милиарда чужди светове.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати