sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Чудовищен питон вилнее из Люлин

Чудовищен питон вилнее из Люлин

Кристина ЧерниковаКристина Черникова
Дарт Вейдър
1k9332
Питон
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Истинско чудовище вилнее из столичния квартал Люлин. Огромен питон, който от известно време живее в общинския район, е обвинен в смъртта на над тридесет улични котки.

Според очевидци мистериозното влечугото обитава зелената площ между блоковете 906, 907, 906П, 908. В междублоковото пространство от край време е пълно с улични котки, но напоследък броят им рязко намалял.

Той е много жилав. Хем е едър, хем е пъргав. Като пружина скача. Всяка година котките раждат много котенца. Това лято обаче тази роди, онази роди-малките на всички котки започнаха да изчезват. Това животни ги яде, разказа възрастна дама пред репортер на БТВ.

Апартаментът ми е на първия етаж. Преди дни чувам котката ми да мяука силно на перваза. Майка ми излязла да провери какво става и тогава видяла голям сивобял питон да се спуска към котката, кълне се друг столичанин.

Притеснени граждани решили да вземат мерки и се обадили на тел. 112, но оттам ги отсвирили с аргумента, че работното време минало. Казали им сами да открият леговището на питона, защото институциите няма да тръгнат да се занимават с влечугото.

Просто не ни вярват. Мислят, че сме се дрогирали и подаваме неверни сигнали, жалват се още жители от Люлин.

Жена ми твърди, че го е видяла. Простирала миналата вечер и изтървала един чаршаф на земята. Слязла да го вземе и влечугото минало между краката ѝ и оставило слуз. Било дълго към 4 метра, споделя поредният разтревожен софиянец.

Голям питон

Специалистите обаче са скептични по случая, тъй като според тях змиите не оставят слуз.

Някои жители на Люлин смятат, че люспестото страшилище е отгледано и пуснато нарочно от човек, с цел намаляване популацията на бездомните котки в района.

Мислим, че една съседка, която развъждаше влечуги, може да е свършила тази работа. Тя се измести отдавна, но може змията да е пусната от дъщеря ѝ, която ненавижда котенца, разсъждават люлинчани.

И докато уплашените софиянци се чудят как да се отърват от влечугото-пришълец, природозащитници припомнят, че змиите са защитен вид в България и че въпросният питон трябва да бъде заловен, а не умъртвен като ягуара в Ловеч.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 4
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
izabela
izabela
04.09.2014 17:26
но не казвам че това което се случва в София е хубаво ужасно е . ние храним змиите със зайци които имат проблеми.например сакати,болни,стари и т.н-т
0
1
izabela
izabela
04.09.2014 17:24
родителите ми обичат всякакви влечуги . имаме игуани,саламандъри,най-различни гущери и много змии.аз лично имам една змия казва се Спейс.Тя е 5 метров тигров питон.
0
3
Asmodeus
Asmodeus
10.08.2014 14:00
Добре бе, хора, на мен ми е много по-приятно да срещна котки из квартала измежду блоковете, а не 4- метров питон! Котките никому нищо не правят- не нападат, не лаят, не хапят... Какви са тия луди хора, накъде се изчанчи този народ в последно време???
Що за чудовище трябва да си- да мразиш котки, а пък да обичаш студенокръвно влечуго???
11
0
Molly
Molly
22.08.2014 18:56
Според мен само изродите мразят котките! Наскоро 11-12 годишни деца са извадили очичките на 5 малки котенца в Габрово... Искам да ги бия изродитеееее
8
0