Езеро се появи мистериозно насред пустиня в Тунис

Оазис

Истински природен феномен се появи от нищото насред парещите пясъци в Тунис. В официалното си изявление властите в страната казаха, че нямат никаква представа откъде се е появило езерото.

Езерото се е появило между дюните и парещите пясъци на пустиня в Тунис. В социалната мрежа Фейсбук дори беше посветена цяла страница на природния феномен.

Мистериозното езеро е изникнало в близост до провинцията Гафса, известна с голямата си суша и високите температури.

Именно заради това жителите на провинцията в Тунис са останали шокирани, когато са видели езерото.

Официалните измервания показват, че езерото заема площ около един хектар и на места в дълбоко до 15 метра в най-дълбоката си точка.

Властите в страната заявяват, че все още нямат логично обяснение за появата на водата насред пустинята. Изследванията на мистериозното езеро продължават, за да се установи как точно се е формирало то.

Езеро в Тунис

Една от разглежданите хипотези за неговата поява е възможността подпочвени води да са излезли на повърхността след разместване на земните пластове.

Възможно е трус да е пропукал каменната стена на естествено подземно водохранилище, в резултат на което подпочвените води да са изтекли на повърхността и да са запълнили каньона.

Населението в провинцията е предупредено да не пие от водата и да не се къпят в езерото, тъй като водата може да е токсична.

В близост до езерото се добиват фосфати, които са много опасни за здравето.

Въпреки че е възможно водата в езерото да е много опасна, то не е обезопасено по никакъв начин и всеки любопитен човек може необезпокояван да поплува в него.

Мястото вече дори е известно като Плажа на Гафса и на страницата му във Фейсбук почитателите на мистериозния природен феномен публикуват снимки от посещенията си там.

В социалната мрежа страницата на езерото може да бъде намерена с името LAC De GAFSA.

Най-доволни от природния феномен са местните хора, които са се сдобили с плаж при 40-градусовите жеги.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати