При пълнолуние депресията ни изпива
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»При пълнолуние депресията ни изпива

При пълнолуние депресията ни изпива

Пълнолуние

Установено е, че при пълнолуние по-чувствителните хора стават по-нервни и могат да изпаднат в депресивни състояния. А ако вече са в депресия, при пълнолуние тя буквално изпива организма им.

По пълнолуние човешкият организъм е с най-ниска жизнена активност и често точно по това време ни спохождат мрачни мисли. Точно това е периодът, в който правим най-големите грешки в живота си.

По пълнолуние възприятията ни се изострят, повишава се чувствителността ни към всичко негативно и мрачно. Затова по пълнолуние хората, които са по-склонни към депресии, реагират болезнено в ситуации, които иначе дори няма да забележат.

След това всеки, който е реагирал твърде остро по пълнолуние, не може да разбере какво го е направило да се държи по този начин.

По пълнолуние ни спохождат различни страхове, потиснатост, а депресията ни се усилва и може да доведе дори до мисли за самоубийство.

Затова е много важно по пълнолуние да сте в компанията на добър приятел, ако вече сте усетили, че сте се поддали на депресията. Така той може да ви предпази от мрачни мисли, да ви помогне да се разсеете и да не допусне да направите някоя глупост.

Депресия

Но този приятел трябва да ви е много верен, тъй като със сигурност можете да се отнесете зле и с него заради променливите настроения, породени от пълнолунието.

При пълнолуние хората, които страдат от депресия, обикновено са измъчвани от безсъние, могат да получат нервни тикове, спазми и дори гърчове.

При тази фаза на луната тези, които страдат от депресивно състояние, могат да усетят гадене, затруднено дишане, и често плачат без причина.

При депресия по пълнолуние може да загубите апетита си и постоянно да ви се вие свят. Това може да доведе до загуба на тегло и намаляване на защитните сили на организма. Затова по пълнолуние хапвайте повече цитрусови плодове, ако сте в депресия, тъй като те са кисели и ще ви избавят от чувството за гадене, а и ще ви заредят с много витамини.

Ако не можете да спите, посъветвайте се със специалист и ако е необходимо, опитайте хомеопатични лекарства за преодоляване на безсънието.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 3
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
иле-ели
иле-ели
21.08.2014 15:02
и аз някой път не мога да спя,дори оставам будна до сутринта, но не е свързано с пълнолунието... забелязала съм че става когато мисля за някой когото харесвам
2
2