НАСА искала да прати жени на Луната

НАСА искала да прати жени на Луната

Жени-космонавтки е трябвало да излетят в Космоса с "Аполо 11".

Преди корабът да излети на мисията си до Луната, от Национално управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство (НАСА) в САЩ са изпробвали астронавтки.

НАСА искала да прати жени на Луната

В списанието Advances in Physiology Education бяха публикувани данни от медицинските им изпитания.

Идеята на мозъците от НАСА на "Аполо 11" да има и жени е била свързани с няколко предпоставки.

Първо - жените тежат по-малко. Което означава, че корабът е щял да изразходва по-малко гориво. Второ - жените по-рядко получават сърдечни пристъпи, отколкото мъжете, твърди статистиката. И трето - жените понасят по-добре изолацията и продължителните периоди на самота.

В програмата "Жени в космоса" в началото били включени 19 кандидатки. 13 от тях преминали всички изпитания. Похвалното е, че в някои тестове дамите са надминали показателите на мъжете.

В крайна сметка обаче въпреки добрите тестове, от НАСА са се отказали от идеята да ги включат в екипажа на "Аполо 11". Поради две причини - нямало да се справят като пилоти и не се знаело как ще се справят с месечните си цикли.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
vasil
vasil
10.07.2013 02:21
хехе да не са луди че да пратят 2 жени с 1 мьж че да си праят лунатичета там прати ли са ги да видат луната от близко геи парад да праят :D
0
0
keri
keri
05.02.2013 17:53
ааа значи жените не могат да са пилоти ония от НАСА са за убиване добре а не могат ли да пратят 2 жени и един мъж поне много са тъпи ама
0
0