sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Животни»Най-опасните породи кучета

Най-опасните породи кучета

AdminAdmin
Дарт Вейдър
668123352
Доберман
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Кучетата са много различни физиологически според вредата, която могат да причинят и в действителност, наследствеността на породата определя това, така че не количеството любов и социализация би могла да промени някои кучета.

Човек може да бъде добър стопанин и да промени природата на кучето си напълно. Малко любов може да промени целия нрав на животното. Много хора изпитват любов към кучетата, но винаги се пазят далече от тях, тъй като са уплашени от кучетата по много начини. На първо място, човек, който е за първи път собственик на куче, би могъл да игнорира правилата на отглеждане. Това ги прави чувствителни по отношение на кучетата. Второ, хората, които имат деца, винаги изпитват страх от кучетата заради техните деца. И накрая, много кучета разпространяват различни заболявания, особено в домовете им, около техните кучешки легла. Кучетата също така са способни да разпространяват и много алергии.

Всички кучета могат да бъдат потенциално рискови, но някои породи кучета са по-опасни от други. Много видове породи кучета могат да бъдат относително по-силни и по-големи от среден на ръст човек. Обучението, социализацията и загрижеността могат да окажат важно влияние върху поведението на тези животни, въпреки че отглеждането на някои кучета е по-рисковано.

Питбулите са едни от най-смелите и решителни кучета, които могат да се насъскат срещу всеки враг. Поради тази причина те са от най-предпочитаните за участие в борбата с кучета. Тази порода кучета дори може да осакати човек до смърт, като стяга челюстите си, докато не умъртви жертвата.

боксер куче

Друга порода кучета, аляски маламут, имат нужда от много упражнения, за да станат оттегчени и да не нападат. Като цяло типични за тях са властта, безредиците, жизнеността и движението.

Друга порода, която е необходимо да се спомене е доберман пинчър. Външният вид на тази порода говори за бдителност, интелигентност и надеждност. В резултат на това се счита, че те са една от ненадминатите за отглеждане породи кучета.

Кучето обикновено напада само в случай, че неговото семейство е в опасност или когато бива раздразнено. Ротвайлерите са склонни на много насилие, дължащо се на тяхния страстен отбранителен характер. Ротвайлерите обикновено се използват като кучета - пазачи.

Кучетата немски овчарки са порода, която е известна като елегантна и внимателна. Те се използват най-често като полицейски кучета.

Друга също много популярна порода кучета са хъски. Въпреки тяхната жизненост и интелигентност, тази порода не се счита да са добри кучета пазачи. Това се определя от тяхната нагласа и индивидуални характеристики.

Кучетата боксери са изключително умни, енергични и жизнени кучета. Те не се поддават лесно на обучение, тъй като са вироглави по природа. За боксерите не е характерно насилието.

Ако все още си нямате кученце и желаете да си вземете такова, разгледайте нашите обяви за кучета.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 18
4 12
3 12
2 4
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (41)

Изпрати
Бети
Бети
28.11.2012 18:12
Ми според мене никое куче не е злобно или опасно за да бъде опасно трябва стопанина да го е направил такова и най-опасната порода е човекът
3
0
иван
иван
02.11.2012 11:28
моя ротвайлер на всичко налита,ама иначе горе долу социализира се с другите кучета
0
0
Галя
Галя
01.09.2012 14:05
Имала съм Чихуа,Руски ловен пинчер и Ротвайлери.От всичките най-агресивно беше чихуа-то.Захапе ли-не пуска:)Ротвайлерите ми бяха невероятно любвеобилни-особено женската.Никога и никого не са нападали.Всичко зависи изцяло от възпитанието и от самия характер на стопанина.Мога да твърдя,че ако става дума за агресия и жестокост-няма живо същество на планетата,което да е по-агресивно и по-жестоко от човека.
3
0
Veska
Veska
25.08.2012 11:54
Само едно ще ви кажа-Няма лоши кучета,а безотговорни стопани!Занимавам се с проблемни кучета от 12 годишна и никое куче не ме е хапало до сега!Кучетата не са виновни,че стопанина им не се грижи за тях,но с правилна подготовка и познания кучето ще стане добро и уравновесено.Помнете:упражнения,дисциплина и накрая обич. :)
3
0
Милко
Милко
03.08.2012 11:25
Обожавам лошите породи... Наистина са зли но те не са виновни че са се родили такива...
0
1
тедката123456789
тедката123456789
23.05.2012 21:51
аз много си падам по едно момче което е страшно гот
0
1
Morena
Morena
05.03.2012 21:55
Няма опасни породи, има само глупави стопани, които не могат да възпитат кучето си.
2
0
nina
nina
28.01.2012 13:12
ами ако може да ми кажете някои обява за малки кучета сибирски хъски
0
2