Религиозни култисти пренасят черепи в плюшени мечета

Череп

На летището в Мексико Сити беше заловена пратка от няколко плюшени мечета, в които бяха намерени човешки черепи и кости, за които се предполага, че са част от религиозни култове.

Властите съобщават, че човешките останки са извадени неотдавна от земята, като зловещото откритие е направено от служителите на куриерската фирма, превозваща пратката, чрез рентген.

Подателят на практиката е мексиканец, който вече е арестуван, като пред властите е признал, че се е сдобил с човешките кости на пазар в центъра на Мексико сити.

Към момента прокуратурата отказва да разкрие самоличността на мъжа.

Култ към змията

Смята се, че тези останки са поръчани от чужбина за религиозни култове, като например култа към змията, който е подробно изследван от Джон Дийн.

Мексиканците не се ограничават само със символичното почитане към даден култ и независимо дали се намират в страната или извън нея те се стремят да спазват някои ритуали.

Мексиканците, подобно на много други народи, също почитат змиите като интелигентни същества и талисмани, които дори могат да лекуват.

Секти

Наследена традиция от миналото в Мексико е, когато човек се разболее, върху врата му да бъдат окачени змийски останки.

За още по-ужасяващ култ свидетелства отливка, намерена в близост до Домениканския манастир, на която изобразява огромна змия, изяждаща елегантно облечена жена.

Преди две години полицията в Мексико задържа осем души във връзка с убийствата на две 10-годишни деца и на една жена като част от ритуално жертвоприношение.

За зловещия ритуал съобщи BBC, като поясниха, че в страната съществува група, наречена Ла Санта Муерте, чийто членове и до днес изпълняват култа към смъртта.

Медицинската експертиза доказа, че убийствата са станали през 2009 и 2010 година в близост до град Накозари заради ритуал в чест на Санта Муерте.

Култът, който се прекланя пред смъртта, се е зародил в градчетата по брега на Мексиканския залив, но вече обхваща и по-големи територии от страната. Популярен е и сред наркотрафиканти и в останалите престъпни среди.

Виж повече

Рейтинг

5 1
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати