НАСА: До 2035 година първите хора ще са на Марс

НАСА: До 2035 година първите хора ще са на Марс

Космонавт на Марс

Доктор Елън Стофън, главен изследовател на НАСА, сподели пред британският вестник Дейли мейл, че до 2035 година първите хора ще кацнат на Марс.

Първите астронавти ще бъдат изпратени до Червената планета през 2030 година и се очаква до 2035 година астронавтите да кацнат на Марс.

За тази цел Американската космическа агенция е започнала сътрудничество с няколко нации.

От няколко години НАСА активно разработва нови технологии, които да помогнат при колонизирането на Червената планета. Първата стъпка за изпращане на хора на Марс е създаването ракета с много тежък товар и капсула Орион.

Спътник на Марс

Ракетата би трябвало да помогне за по-лесно кацане на Червената планета. Учени от космическата агенция разработват и други нови технологии, които да улеснят донякъде живота на първите хора на Марс.

Преди да изпратят обаче първите астронавти на Червената планета от НАСА планират да тестват разработващите се технологии на астероид, намиращ се между Земята и Луната.

Планира се първата мисия до Марс да трае около три години, като преди това до Червената планета ще бъде изпратен пилотиран самолет, който да направи един курс до Марс и обратно.

Марсианка

"Не мисля, че първата група ще остане дълго там. Трябва да мислим за това като за създаването на аванпост. Това обаче ще е началото на постоянно човешко присъствие на Марс" – коментира доктор Стофън.

Частната космическа организация Марс уан решиха да конкурират Американската космическа агенция и заявиха, че ще изпратят първите хора на Марс още през 2025 година.

За сега обаче не са открили достатъчно добри разработки, с които да се доближат до целта си.

От НАСА заявиха, че техния подход към покоряването на Червената планета е много по-внимателен в сравнение с този на Марс уан, тъй като за Американската космическа агенция на първо място стои живота на астронавтите, които ще бъдат изпратени на първата по рода си мисия.

Покоряването на планетите от Слънчевата система е едно от най-очакваните събития за този век, като в плановете активно участват САЩ, Русия и Китай.

Рейтинг

5 2
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати