НАСА създава справочник за комуникация с извънземни

НАСА създава справочник за комуникация с извънземни

Общуване с извънземни

Американската космическа агенция НАСА обяви, че създава първия справочник за правилна комуникация с извънземни форми на живот.

Учените, разработващи първата по рода си книга, обявиха, че са готови да се изправят пред предизвикателството да създадат справочник, който да помага на хората, ако им се наложи в бъдеще да общуват с извънземни.

Екипът от учени на НАСА ще подходи сериозно към трудностите, свързани със срещата на две различни форми на живот, които желаят да комуникират една с друга.

Изчерпателният пътеводител със заглавие Археология, антропология и междузвездна комуникация съдържа глави, написани от различни автори, включително експерти по лингвистика, история, антропология, психология, литература, религия и природни науки.

Справочник

От Института за търсене на извънземен живот (SETI) заявиха, че книгата няма да се чете лесно и бързо, но и не се прогнозира среща между земния и извънземния разум в близките 20 години.

След като бъде напълно готов, справочникът ще бъде качен в интернет страницата на НАСА, откъдето ще може да бъде свален безплатно.

Неотдавна американските изследователи Джемс Бенфорд и неговият брат близнак Грегъри от Калифорнийския университет предположиха, че в близките години съществува голямата възможност извънземни цивилизации да се свържат с нас.

Според изследователите извънземните ще изпратят съобщението си чрез сигнали, които ще бъдат предадени по радиостанциите.

Изввънземни

От изчисленията на американците се разбира, че извънземни цивилизации са изпращали кратки съобщения още от 2007 година, но те или не са разчитани, или са премълчавани.

Според изследователите антена с диаметър от 900 метра може да позволи из Млечния път да се изпращат и улавят серия кратки сигнали.

Според американците първият сигнал от извънземни е уловен през 1967 година, а за него свидетелства Джоселин Бел Бърнел, която работила в екипа на британския астроном Антъни Хюиш.

Самият факт, че уловеният сигнал е пазен от години в тайна, провокира съмнението на много хора в укриването на извънземна цивилизация.

Рейтинг

5 3
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати