Мистериозното място в САЩ

Мистериозното място

Мистериозното място (Mystery Spot) е специфична зона, разположена в САЩ, недалеч от градчето Санта Крус в щата Калифорния. Мястото е популярно в света с това, че не е подвластно на гравитацията нито пък на законите на физиката.

Обектът често се посещава от туристи, които наблюдават течащата отгоре надолу вода и други аномалии. Но най-вълнуващ за всички остава ефектът на безтегловност.

Според местна легенда преди много години мъж на име Джордж Прайзер бил измъчван от тежка мигрена. Лекарите му препоръчали да започне да си прави разходки в гората. Така един ден, докато скитал между дърветата, той попаднал на Мистериозното място. За негово учудване обаче внезапно главата спряла да го боли.

Това не било единственото необичайно явление. Прайзер забелязал, че предметите тук били разположени някак странно и не се виждали никакви животни, които да обитават гората. Ето по тези причини мъжът решил да си построи дом точно на това необичайно кътче, но при едно свлачище къщата му се наклонила.

Оттогава до ден днешен купища хора се стичат от целия свят, за да видят с очите си това чудновато местенце. Приветливите екскурзоводи с удоволствие разкриват пред посетителите какви са последствията от „своенравната“ гравитация.

Мистериозното място САЩ

Туристите могат да видят как компасите спират да работят или как изпуснати вещи, не се движат към земята, а тръгват нагоре.

Местните жители разказват какви ли не истории за това място, като според една от тях всяка вторник вечер, преди къщата на Прайзер да бъде затворена за туристите, гравитацията съвсем изчезва за много кратък период от време и всеки може да се окаже във въздуха.

Някои от хората обаче остават скептични по този въпрос. Според Анна Аксакова, която работи като художник-декоратор и е отлично запозната с оптичните ефекти, славата на Мистериозното място се дължи на къщата на Прайзер, която е построена под ъгъл от 25 градуса.

Създаденият наклон е достатъчен хората да не паднат на земята, като в същото време създава усещането за изкривеност на предметите и лицата.

Според тази теория Джорд Прайзер е един от най-изкусните измамници по онова време, тъй като е построил хижа, вкарвайки в действие изключителните си конструкторски знания. Домът му е толкова прецизно построен, че успява да заблуди мнозина дори и днес.

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати