Вече всеки може да гледа Земята от Космоса

Земята

Всеки любопитен ще има изглед към Земята от борда на Международната космическа станция, тъй като живото излъчване в интернет вече е факт.

Всеки желаещ ще може да наблюдава родната ни планета в реално време и при това гледката към Земята ще е такава, каквато я виждат космонавтите в открития Космос.

От борда на космическата станция снимат четири камери в HD, а реалната гледка на планетата ни се излъчва в интернет чрез сайта Ustream.tv.

Създателите на сайта казват, че засега камерите няма да предават постоянно и излъчването ще бъде прекъсвано.

Космос

И четирите камери, които ще излъчват пряко от Космоса, са разположени от външната страна на Международната станция.

Проектът е осъществен след съвместен експеримент на организацията на гимназиите в САЩ. Дизайнерът на камерите е направен от ученици между 9 и 12-годишна възраст.

От друга страна Американската космическа агенция НАСА също показа иновация в изобретенията си. Космическата агенция представи скафандъра на бъдещите астронавти, които може би ще предприемат първия полет до Марс.

Представеният скафандър Z-2 е само прототип, но елементите от него ще са част от дрехите на първите космонавти, които ще пристигнат на Червената планета.

Марс

Скафандрите са снабдени с части, които излъчват светлина, и луминисцентни кабели, които могат да помогнат за идентифицирането на отделните участници в полета.

Дизайнът на скафандрите е избран след обществено гласуване, при което 233 431 души са го подкрепили.

Z-2 ще бъде изграден с използването на детайли, изработени от 3D принтери, а триизмерни лазерни екрани ще осигуряват пълно удобство на всеки от астронавтите.

Прототипът, който беше представен, ще бъде подложен на тестване във вакуумни камери, в басейна за тренировки на НАСА и на място, изградено като скалистата повърхност на Марс.

От НАСА казват, че новата серия скафандри ще са снабдени с новите технологии, като по този начин ще помагат на първите хора, които ще стъпят на Червената планета.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 4
3 2
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Марсианец
Марсианец
12.09.2014 13:27
Ако ме видите на марс пишете
2
0