Легенда за злокобната стопаджийка

Стоп

Истории за мистериозни стопаджии се разказват от години във фолклора на много страни по целия свят. Призракът на млада жена изправя косите на шофьори по затънтени пътища.

Жената обикновено е облечена в бяло и изглежда съвсем реална. Духът се явява на пътя, дори да вали като из ведро и няма човек, у когото да не пробуди съчувствие.

Шофьорът на автомобила, често сам, намаля пред нещастната жена, която стои изправена до пустото шосе. Пита я дали може да ѝ помогне с нещо.

Легендите разказват, че жената винаги изрича името на населеното място, за което е тръгнал и човекът. Естествено водачът на автомобила предлага да я откара, тъй като са в една посока.

Странната жена сяда на задната седалка в колата. От време на време шофьорът хвърля разсеяни погледи към това тъжно, но красиво същество. Спътницата му изглежда изключително нежна с бледото си лице, по което се чете печал и скръб.

Духове

Ето че идва моментът, когато шофьорът наближава посочения му адреса. Но когато спира автомобила, той не може да повярва на очите си-оказва се, че спътничката му някак си е изчезнала. Задължително обаче призрачната стопаджийка оставя някаква следа след себе си–брошка, шалче, ветрило и др.

Учуденият шофьор спира пред къщата и отива да позвъни на входната врата. Когато обитателите на дома му отварят, той обяснява, че търси младата жена, която е докарал само преди миг и че тя си е забравила нещо в колата му.

Хората внезапно се разстройват, те не могат да скрият ужасът в очите си. Изглеждат изключително изненадани и ужасени.

По описанието, което непознатият прави, се оказва, че тази жена много прилича на починала тяхна близка, чиято годишнина от смъртта се отбелязва на този ден. Въпросната личност е загубила живота си по много драматичен начин.

Надявайки се, че е станало някакво недоразумение, стопаните намират снимка на покойницата и я показват на мъжа. Той обаче е категоричен, че допреди малко е пътувал със същия човек.

Тази случка се повтаря многократно. Легендите за призрачната стопаджийка оживяват и днес. Разкази за облечената в бяло, злокобна дама все още могат да се чуят от някой изплашен шофьор, пътувал сам извън града.

Рейтинг

5 4
4 3
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
алекс
алекс
30.03.2015 16:34
Маже да е имала близначка за която никои не знае. Но всичко е възможно за жалост.
5
0
Ramonara
Ramonara
06.09.2014 15:05
Има подобен случай - Тереза Фидалго, Испания. ;)
7
0
Ванеса
Ванеса
21.08.2014 13:38
Драги има много случайности може да е било всичко
10
0