Заснеха призрак в Московсия исторически музей

призрак в Московсия исторически музей

Охранителните камери в Московския исторически музей заснеха мистериозен призрачен посетител, който броди нощем сред експонатите. Видеото беше пуснато в интернет и предизвика истински фурор сред експертите по паранормални явления.

На кадрите се вижда как призракът се разхожда необезпокояван в централната част на една от залите в музея. Безплътното същество на видеото е оцветено в бяло.

Краткият клип беше излъчен и в централната емисия новини на руска телевизия, като самото привидение се появява на кадрите само за няколко секунди.

Това паранормално явление успя да предизвика истинска експлозия в научните среди, въпреки че все още не се е уточнило дали има механична намеса във видеото.

Някои вярват, че духът е оптическа измама или умишлена манипулация на медията в опит да постигне поредната сензация.

Други пък мислят, че на кадрите наистина се появява призрак, който броди около старите си вещи, които са изложени в музея. Те си обясняват феномена с митовете, че душите на хората са свързани с любимите им предмети.

Някои от служителите на Московския исторически музей смятат, че привидението всъщност е игра на осветлението, което е уловило прашинките от експонатите.

Дух

Споровете в интернет продължават, тъй като това не е първия път, в който камерите доказват съществуването на духове.

Преди около две години подобна история изправи на нокти любителите на паранормални явления. Тогава призраци се появиха в Археологическия музей в Неапол.

Посетители и работници в музея разказваха как пред очите им са се местели предмети или как от нищото изниквали празни торби на мястото, където преди това там били поставени пълни.

Сензацията тогава накара един от архитектите на музея - Албарано Оресте, да посети обекта, за който се говореше, че е населен от призраци.

Той успял дори със своя мобилен телефон да заснеме белите призрачни фигури на момиченца, което послужи като основно доказателство за случващото се паранормално явление в Археологическия музей в Неапол.

Виж повече

Рейтинг

5 5
4 6
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
една
една
14.10.2014 07:02
Аз вярвам, но умерено. Страх ме е като цяло, защото не желая да го виждам наистина :)) Неща, които не си обесняваме и неразбираме е по- добре да не се виждат от неподготвените.
0
6
.,.,.
.,.,.
21.06.2014 18:15
на снимката не се вижда нищо
1
5
Нели
Нели
03.05.2014 13:34
Аз също съм убедена,че духовете на мъртвите са около нас,не вярвах,но случка в дома ми ме убеди.Пред очите ми като гледах вечерта телевизия се преместиха в диагонал 2 крила от секцията.След 1 седмица през нощта същото се случи на дъщеря ми ,която спеше в същата стая.
5
0
Димитрина
Димитрина
04.04.2014 13:30
И според мен духовете съществуват.Мислете каквото искате но духът на сестра ми обитава нашата къща.Всяка нощ когато си лягам да спя,усещам нечие присъствие.Понякога дари леко оскубване.
13
2
Алекс
Алекс
09.02.2014 13:41
Според мен духовете наистина съществуват, въпреки че някои от вас са скептични. Не може душите да изчезват след смърттта на физическото тяло, те отиват някъде, но не изчезват. Има доста доказателства за това. Да, вярно е, че някои филми са подправени, но определено има докателства, които не могат да се подправят. Да не говорим колко много хора усещат присъствия, чуват гласове и т.н. Това, че самите вие не сте ги усещали, не значи, че не съществуват. :)
22
2
георги попов
георги попов
11.08.2014 09:27
права си духовете наистина същестеуват и аз мисла че те искат нарочно ние да правим сенси за да ги призовем така ние ги внедряваме в нас и ни обладават но други духове само се шегуват с нас но има и такива които искат да ни наранят
2
15