Талисмани за зодия Козирог
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Амулети и Талисмани»Талисмани за зодия Козирог

Талисмани за зодия Козирог

Козирог

Символът на зодия Козирог е тяло на животно с рога, което завършва с опашка на риба. За представителите на тази зодия са подходящи талисмани с точно изображение на символа на този звезден знак.

Можете и сами да си направите талисман, като нарисувате изображението на символа на зодията си на хартия. Трябва да го направите в полунощ на десетия лунен ден, за да ви носи късмет.

Гранатът и лазуритът, както и оловото, са подходящи материали за изработване на талисман за родените под знака на Козирога.

Защитници на Козирога сред природата могат да се открият на много места – това са маковите зрънца, които се продават и в магазина като подправка, а също така бръшлян, хмел и пелин. Листенце от растение или няколко макови зрънца, сложени в кутийка под възглавницата, зареждат Козирога с енергия и увереност в собствените си сили.

Талисман може да се направи и от малки морски камъчета, които трябва да се увият в червен плат и да се сложат в малка дървена кутийка. Тази кутийка се слага на едно от любимите ви места в дома ви и пази не само вас, но и вашите близки, с които живеете под един покрив.

Пръстени

Пръстените-талисмани родените под знака на Козирога трябва да носят на средния пръст на ръката си. Камъните, които предпазват Козирога, са ахат, александрит, аметист, гранат, котешко око, тюркоаз, корал, опал, оникс, рубин, лазурит, тигрово око, турмалин, яспис, циркон.

Металите, подходящи за бижута, които да са талисмани на родените под знака на Козирог, са алуминий, олово, сребро и титан, както и сплави на тези метали.

Тотемите на талисманите за родените под знака на Козирога са жаба, котка, къртица, лъв, бор, чапла, човек. Представителите на зодия Козирог имат нужда от допълнително количество енергия, затова често прибягват до помощта на различни магически камъни.

За магически талисман за Козирога е подходящ всеки предмет от малахит, който е под влиянието на Венера. Този камък е много подходящ за талисман за деца-Козирози.

Жените, родени под знака на Козирог, ще открият мощната сила на перлите, които ще ги закрилят и ще ги дарят с енергия.

За мъжа Козирог най-подходящ е рубинът. Той спомага на Козирога да пожъне големи успехи на всяко поприще и го защитава от негативна енергия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 4
4 3
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати