Мистериозен град се появи от нищото

Планина

Жителите на руското село Старсубханулово станаха свидетели на мистериозен феномен, при който се появи загадъчен град в близката до тях планина, която по принцип е безлюдна.

Един от очевидците – Даригат Ямалов, разказва, че докато е шофирал с колата си, в която са били и негови приятели, забелязал че небето над планината започнало да променя цвета си от синьо към розово.

Когато се загледал по-внимателно, мъжът успял да види самолет с двуетажни крила, който преминал над множество жилищни сгради, които постепенно започнали да се появяват по склоновете на пустата планина.

Няколко часа по-късно пейзажът на планината се върнал към обичайното си състояние и от мистериозно появилия се град нямало никаква следа.

Ангели

Библиотекарката Фарида Аитбаева разказва, че тайнственият град приличал на съвременните градове – с къщи, чийто прозорци били отворени.

Рускинята смята, че това е град от паралелна вселена.

За краткото време, в което се е появил феноменът, много от местните жители веднага са успели да направят няколко десетки снимки на загадъчното явление и да ги качат в интернет.

Знамение

Голяма част от свидетелите вярват, че явлението има религиозно значение дори от някои религиозни групи смятат, че това е някакво знамение.

Расул Мухамедянов от местната джамия каза, че все още не се знае много за феномена, но е възможно това да е едно от предзнаменованията за края на света, защото в свещените книги се казва, че тогава хората ще станат свидетели на необикновения явления.

Преподавателят във факултета по география към местния университет Инбер Япаров има своето логично обяснение за тайнствения мираж. Той смята, че мистериозният град всъщност е отражение на град Оренбург с неговите летище, къщи и джамии.

Според учените проекциите на градовете могат да се отразяват на няколко километра от тяхното реално местоположение.

Все още се спори дали видяното е рядко природно явление, масова халюцинация, зрителна измама, религиозно знамение или доказателство за съществуването на паралелен свят.

Виж повече

Рейтинг

5 7
4 7
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
stela-blanka
stela-blanka
14.11.2015 00:13
Вероятно е някаква зрителна измама...
0
0
78041
78041
22.06.2015 12:06
Да понамалят водката братушките, че мистериозни количества изпиват.
1
4
селена
селена
18.01.2015 14:04
Мистериозно а,измишлйотина
0
4