sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Призрак от шотландски замък се появи на снимки

Призрак от шотландски замък се появи на снимки

Призрак от шотландски замък се появи на снимки

Странна фотография на човек, облечен в костюм от XIV век, който гледа от прозореца на шотландски замък изуми експерти по паранормални явления неотдавна.

Учените по свръхестествена материя били помолени да разглеждат снимки на фотоконкурс за заснемане на призраци.

Призрак от шотландски замък се появи на снимки

Те останали втрещени, когато след като проучили стотици фалшиви изображения, тествали фотос, който е запечатъл мъж или жена на прозореца на замъка Танталон.

След пълен анализ на снимката било установено, че тя не е монтаж и че няма никакво участие на Фотошоп или други програми, които днес вършат чудеса с изображенията.

Тази загадка провокирала екип от учени да посети замъка в Шотландия. Те разгледали залите, в които нямало изложени никакви статуи или манекени, облечени с костюми от минали епохи.

Снимката с призрака била публикувана в интернет сайт. Няколко дни след пускането на изображението в мрежата, администраторите на сайта получили писмо от британска гражданка.

Дамата им изпратила своя снимка от мястото, което е посетила преди 32 години. На нея бил сниман съпругът й заедно с двете им деца.

Призрак от шотландски замък се появи на снимки

На задния фон на изображението от същия прозорец надничал същият призрак. Дамата обяснила в писмото, че докато правила снимката не забелязала някой да гледа от прозорците на замъка, а силуетът се е появил при проявяването на снимката.

Замъкът Танталон е построен на брега на морето в средата на XIV в. Той бил притежание на Уилям Дъглас, първия граф Дъглас.

Архитектурата му е необичайна за замък в Шотландия. Той бил защитен с масивна укрепена стена с височина 50 фута и с дебелина от 12 фута. Естествени скалист бряг възпрепятствал достъпа до него. Единственият вход на крепостта бил защитен от дълбок ров с вдигащ се мост.

През 1528 г., когато крепоста била вече собственост на шестия граф Ангус, крал Джеймс V се опитал да я превземе. След 20 дни той изтеглил войските си. На следващата година обаче Джеймс V отново подновил обсадата и този път превзел замъка. Кралят започнал да го преустройва, за да го осъвършенства. След смъртта му през 1542 г. Танталон отново станал владение на граф Дъглас и му принадлежал до неговата смърт.

Учените предполагат, че призракът, който наднича от прозореца на кулата е крал Джеймс V.

През 1651 г. по време на обсадата на замъка от войските на Кромуел замъкът бил почти разрушен. През 1669 г. Танталон бил купен от Сър Хю Далримпъл, който обаче не го изградил наново.

Едва в края на XIX век, неговият наследник, Сър Уолтър Хамилтън направил опит да го възстанови от разрушенията на природата и разграбването от недоброжелателните жители на околността.

Рейтинг

5 4
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (11)

Изпрати
ку-ку
ку-ку
13.10.2013 11:20
много изтрещялки бееее!
0
0
Лейди Аноним
Лейди Аноним
09.10.2013 16:03
Аз съм на 12, но не се плаша за разлика от тея бебета по долу. Тази снимкм прилича повече да рисунка отколкото на човек.
0
0
ива
ива
20.04.2013 16:01
николай няма да ти се смея защото и аз имам такива чувства но не мися че като ги викаш ще стане нещо но ако го искаш толкова го направи
0
0
Mia
Mia
20.10.2011 04:15
Честно да ви кажа, повече ми прилича на картина, сложена на прозореца, от на каквото и да било друго и все пак е creepy. :)
0
0
хрисинка
хрисинка
30.07.2011 09:20
Аз съм на 11 год. и понякога също се стряскам от истории за призраци, особено когато съм сама. Аз обаче не вярвам в призраци! Не знам защо, чувала съм много истории за тях, а мисля че те са само илюзия.
0
0
Nikolai
Nikolai
20.05.2011 20:00
Аз съм на 11 и понякога когато съм сам си казвам, че вярвам в призраци защото си мисля нещо, че ме наблюдават и като го чуят, ще ги предизвикам. Моля не се присмивайте.
0
0
ONCLE Stefan
ONCLE Stefan
29.04.2011 15:01
Мила Марийке, знаеш ли какво означава парамедик ? Фелдшер Марийке. А фелдшер знаеш ли какво е ? Нещо като по-голяма медицинска сестра.
0
0
~=Van4eto=~
~=Van4eto=~
28.04.2011 10:13
Да ви кажа честно отдавна се ровя в този сайт и днес попаднах на горепосочената статийка. Погледнах снимката от сайта, който е посочен от Mira_it и не ми се вярва да е призрак. Много човешки изглежда. Иначе вярвам в тези неща за призраци, духове и подобни. По-надолу има две-три снимчици, които изглеждат по-правдоподобни и по ми се вярва да са на призрачни видения.
0
0