Отрицателните черти на зодия Козирог

Зодия Козирог

Отрицателните черти на Козирога неминуемо са забелязани от хората, които имат щастието го до познават. Те не са толкова многобройни, но за сметка на това могат да доведат до крайни ексцесии.

На първо място Козирозите са пълни „консерви”. Не разбирайте обаче, че са старомодни. Те имат една собствена представа за това как трябва да изглежда светът и как трябва да се движи той, като никога и не се отклоняват от нея.

Всеки, който не изповядва тяхната идеология и не живее по начина, по който те смятат за правилен, не е достоен да съществува. Приемането на нови неща е много трудно, а промяната е най-голямото зло, което може да им се случи, дори тя очевидно да е за добро.

Кариера

Ако имате честта да сте в близкото обкръжение на Козирога, то неминуемо ще усетите властното му поведение спрямо вас. Той винаги заповядва. Не се ли подчините обаче, той се затваря в себе си и кара околните да се чувстват виновни за неподчинението си.

Козирогът е страхотен кариерист. Когато стане въпрос за работа, той оставя на заден план приятели, роднини, семейство и забавление. Егоизмът му е безкраен, а светът се владее от Аз-ът.

От друга страна тази земна зодия е прочута с жестокостта си. Както в работата, така и в семейството, те са тирани. Единственият смисъл, който движи света им, най-вече в началото на съзнателния им живот, е това да се заяждат с другите за най-дребни неща.

Козирог

Лишени са от всякаква фантазия, но за сметка на това са надарени с невероятна злопаметност. И в подходящия момент се проявяват като изключително отмъстителни.

В душата си Козирогът е жесток, хладен и бездушен като айсберг. В интелектуален аспект той е доста примитивен. Въпреки това е твърд като скала и отстъпва само и единствено пред физическа сила или психиатричен натиск.

Манията му за величие се съчетава с комплекс за непълноценност и минимални умствени и психически способности.

Това обуславя неимоверното желание да се изкачи до началнически пост. И не на последно място – Козирогът умее да лъже блестящо без скрупули и да представя лъжата по-добре и от най-голямата истина.

Виж повече

Рейтинг

5 8
4 5
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (27)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
11.08.2019 01:16
Най голямата глупост която съм чел за зодията
1
1
Анонимен
Анонимен
27.02.2019 07:36
Студени,хладни и жестоки,заядливи обичат да командват,човек трябва да стои далече от тях
2
4
Ирина-зодия Козирог
Ирина-зодия Козирог
29.03.2016 01:16
Пълни глупости.
22
5
Анонимен
Анонимен
10.02.2019 08:49
Почти нищо вярно няма в това
6
2
Анонимен
Анонимен
11.10.2015 17:33
Аз също съм козирог и съм доста груб понякога !От зодията ми е !
4
7
Ваня Господинова
Ваня Господинова
28.06.2015 14:57
Козирог съм и мъжа ми е Козел - няма по-добър съюз! И двамата знаем какво няма да се хареса на другия, кой кога лъже :) /аз повече умея да лъжа/, злопаметни сме, гадни сме, хладни сме, високомерни и надменни сме, но това е само външно, в действителност сме меки Марии :)

Успееш ли да накараш коза да се влюби в теб - ще ти е вярна до гроб /ако не се изгъбаркаш с нея, че после и Господ няма да ти помогне/!
"минимални умствени и психически способности" - не страдам от подобни комплекси, напротив :)

И накрая, ако един козел ви ненавижда, значи за нищо не ставате! ;)
43
1
иванела
иванела
23.04.2015 00:16
Аз съм козирог и смятам че повечето неща са истина. Особено това с лъжата. Аз просто имам невероятния талант да лъжа без да се съмняват в думите ми. А когато кажа истината го правя неубедително и не ми вярват.
11
2
night
night
22.02.2015 18:05
И аз познавам някои хора с определени зодии които не харесвам, но не отписвам всичките милиони хора от тези зодии... Да не говорим,че дори според астрологията характера зависи от много неща-слънце,луна,асцендент и т.н.к... Тоест и в астрологията всички сме уникални с уникални недостатъци и качества.
5
1
До АленаМалена
До АленаМалена
22.02.2015 17:59
По-добре 10 или 20 човека,отколкото един двама само.Всяка статистика става по-точна с увеличаването на броя включили се в изследването.А повечето негативни коментари включително и статията визират основно един или двама обекта от тази зодия.И пак казвам " така да се пише за която и да е зодия е просто срам".Понякога ние хората търсим обяснение (на това защо някой си ни е наранил или се е държал лошо) в астрологията,но не бива да забравяме,че ако се делим и съдим по зодия или друго и нас ще ни делят и съдят. Затова аз се опитвам да не деля и съдя другите зодии.Ваш избор е дали ще го правите или не... А вече всеки жъне това което е посял. Ако някой гледа негативно на другите така ще гледат и на него.
Ако сте убедени в достоверността на тази статия погледнете статиите(със същото заглавие)за другите зодии ще видите, че повечето са описани с доста количество черногледство и негативизъм и то меко казано...
Черногледството и негативизма не са равни на реализъм.
Журналистическите статии би трябвало да са безпристрастни към всички,а не еднакво заядливи към всички!
Мисля,че това е приятен сайт и ние всичките му читатели от всички зодии (включително и автора и неговата зодия) заслужаваме повече.
5
0