sanovnik.bg»Статии»Мистерии»През 2030 г. се преместваме на Марс

През 2030 г. се преместваме на Марс

Марс

Сред планетите в Слънчевата система Марс е избрана като най-подходяща за колонизиране на човечеството. Очаква се през 2030 г. човечеството да бъде преместено на Червената планета.

За сега различни групи от изследователи изпращат астронавти и проучват съседната ни планета.Последната мисия до Марс бе осъществена от Лондонския имперски колеж (Великобритания) и медийната корпорация ВВС.

Експертите предлагат проучването на планетата да се осъществи в 2 модула. Първият етап ще е свързан с кацането на Червената планета. При втория етап ще се тестват средствата, свързани с оцеляването на хората на Марс.

По време на полета ще се използва цилиндрична тристепенна структура с дължина 10 м и диаметър 4 м. По данни на астронавти полетът е с продължителност 9 месеца само в едната посока.

Червената Планета

Специалистите смятат, че могат да имитират земното привличане като разделят основния и спускаемия модул на приблизително 60 м. Това ще позволи на двигателите на кораба да се въртят около центъра на тежестта си.

За да се съхрани здравината на човешките кости, е необходимо честотата на въртене на Марс да се приближи максимално до земната гравитация.

Учените съветват да се следи емоционалното и психическото състояние на пътуващите, защото полетът до Червената планета е доста дълъг и са възможни всякакви конфликти.

Живот на Марс

За да бъдат предпазени хората от космическата радиация и слънчевите изригвания, ще се използват специални топлинни екрани и свръхпроводими магнити, чрез които ще се уподобява магнитосферата на Земята.

При кацането на Марс ще се използват топлинен защитен екран и многобройни парашути за намаляване на скоростта на спускане.

Експертите препоръчват първото кацане в марсианската орбита да стане в района на екватора. Движението по повърхността на планетата ще се осъществява с марсоход и специално оборудвана сонда.

Авторите на проекта - за живот на Марс, се мотивират от последните открити доказателства, които показаха, че преди 4 милиона години на Марс е имало условия за живот, подобни на Земята.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
някой си там
някой си там
12.03.2014 19:58
Продавам парцели на Марс. :)))
5
1
ss
ss
23.02.2014 20:02
До тогава "учените" сигурно ще унищожат Земята и щем-нещем ще трябва да се местиме. По всяка ероятност, в ракетите ще има място само за богатите и главорезите. Останалите ще ни оставят тука и да надуваме тромпетите........ОТНОВО!
7
0
диди
диди
28.01.2014 18:06
боже където си щете се местете ако щете идете и на венера или, но аз си оставам тук
4
0
Tedi Pa
Tedi Pa
22.11.2013 17:04
Ха,ха...аз никъде не отивам,я че пазим земята!
8
0
Поля
Поля
28.09.2013 15:03
Нелс е много прав...що за глупости са това! Ужас!
2
0
Wiki
Wiki
24.09.2013 17:01
Нелс е прав !!!!!!!!!!!!!!
1
0
worlok@abv.bg
worlok@abv.bg
24.09.2013 16:46
това не може да стане идвате от там.
1
0
Нелс
Нелс
24.09.2013 14:28
Перфектно!!! мястото наречено планета Марс е най подходящощо, където всички колонизатори- милиардери и мултимилардери, да се изявавят в своята надревара за богатеене на нечий гръб! Вижда се че това е тяхна идея и ествествено трябва да я разпрострянят под нечие откритие уж на експерти!!
Хайде велики бизнесмени Марс ви чака многоуважаеми!! Къш от майкат ни Зема, приндлежаща на истнинските хора - за да я обичат от сърце и да я позят, а не безцеремонно да я унищожават , и ограбват всички ни най безжалостно!! На добър час! И не се връщайте! Стойте си при марсианците, а те ще ви служат и работят, на да видим как и кога..... ха хаааа
4
0