Прокълнатите кораби

Прокълнатите кораби

Моряците са един от най-суеверните хора и причините са основателни. Опасностите, които ги дебнат в безграничния океан са много - рифове, бури, гигански и коварни вълни.

В морето Фортуна е безмилостна, а през годините случаите, в които кораби са изчезвали без следа, са стотици и хиляди.

През 1858 година "Great East" е един от най-големите пътнически кораби в света. По време на строежа му трима от работниците били убити и така корабът придобил славата на прокълнат.

Първият му рейс в открити води също бил придружен с инцидент. Шестима души загинали при авария. След което корабът никога повече не бил използван като туристически лайнер. Просто го нарязали на парчета. Но когато разрязвали корпуса, открили останките на плувец, изчезнал по време на строежа.

Друга загадъчна история се случила по време на Първата световна война с немската подводница "UB-65", построена през 1916 г. Строителството взело пет жертви вследствие на различни инциденти.

Въпреки че екипажът на подводницата видял в това лоша поличба и предчуствал предстоящо нещастие, немският флот го заставил да излезе на война.

По време на подготовката за първото гмуркане, един от моряците внезапно и без предупреждение скочи зад борда. Сякаш нито не се е случило, капитанът наредил бойната задача да продължи.

Когато дошло време подводницата за изплува на повърхността на водата, тя не се поддала на командите и действията на екипажа.

Прокълнатите кораби

В кораба се получили пробойни, от които навлязла солена вода. Скоро тя достигнала акумулаторните батерии, а те започнали да изпускат отровни газове.

В крайна сметка отчаяният капитан успял да достигне повърхността с полумъртъв и задушен екипаж.

Нещастията обаче продължили. На път към пристанището едно от бойните торпеда от самосебе си взривява и убива 6 души.

След като все пак "UB-65" стига до брега, екипажът вика на помощ свещеник, за да пропъди злите сили.

В течение на няколко месеца с подводницата не се случили никакви инциденти. След което всичко започнало отначало...

Към края на войната един американски кораб наблюдава следния огнен спектакъл в открито море: екипатъж на излязлата на повърхността "UB-65" панически скача зад борда. Следва мощна експлозия... Прокълнатият военен кораб завинаги остава в окена!

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 2
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Simeonka
Simeonka
08.02.2012 21:37
ммм интересно
0
0