Възможно ли е да променим кармата си?

Кармична предопределеност

Обобщено погледнато човешкият живот е изграден от предопределени събития и такива, които са плод на свободната човешка воля. Кармата се причислява към предопределените. Събитията, плод на свободната воля, се наричат "новосформирана" или "новонатрупана" карма.

Кармичният план е трудно променим отвън дори чрез използването на магии, талисмани, благи приказки или сеанси. Най-трудно е при кармата, с която се раждаме. Единствено самият носител може да промени своята карма, чрез корекции в своите нагласи, светоглед, ценности и поведение.

Малко хора са способни да се намесят в кармата на някого, дори и в своята собствена. Това е изключително сложно и трудно, а и абсолютно нежелателно. Да променят кармата чрез магия, сеанс или психотрик са способни само самоуките и некадърни психолози.

Промяна на карма

Кармата е нещо религиозно и окултно, докато психологията е вид наука. Тяхното смесване може да доведе до нежелано объркване.

Въпреки това има магьосници, които могат да променят кармата. Но никой от тях просто не желае да го прави. Това е така, защото когато той промени вашата карма, автоматично се „натоварва” с нея.

Всеки магьосник е длъжен в своята дейност да използва практическата магия като средство за постигане на оптимални резултати само в рамките на ограниченията, налагани от конкретната кармична ситуация.

Това ще рече, че дори подобни хора с необикновени способности са способни да променят живота ви само дотолкова, колкото кармата позволява, но не могат да променят и нея.

предопределеност

Карма не означава само съдба. Тя представлява поредица от действията на човек в настоящия живот, както и съвкупността от резултатите им. Реално, хората несъзнателно се съобразяват с този поток на съдбата си. И най-интересното е, че промяната на кармата в най-общия ѝ съдбовен поток, може да се направи само от изключително извисен в духовно отношение човек.

А вероятността да срещнете такъв в настоящия си живот е залегнала в същия кармичен поток, който управлява живота ви. Така че не се притеснявайте – ако ви е писано да промените кармата си, то това е заложено в кармичния план за живота ви.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 6
3 0
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
джинджър
джинджър
27.12.2013 12:25
А какво е карма въобщте ,едва ли човек може да разбере след всичките объркващти писания мозъка.
0
0
кикаир
кикаир
12.07.2013 10:00
Не мисля че човек може да промени кармата си
5
1