sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Предсмъртните видения

Предсмъртните видения

Предсмъртните видения

Когато се дискутира каква точно е същността на предсмъртните видения, нещата които хората виждат непосредствено преди смъртта си често науката и религията застават на съвсем противоположни позиции.

Често от ортодоксалните учени споделят мнението, че предсмъртните видения не са нищо повече от химически процеси, които протичат в един умиращ мозък. Според тях те не са истински събития, а обикновено са резултат от приеманите от терминално болните пациенти лекарства и субстанции.

Предсмъртните видения

Религията, без значение коя точно ще вземете предвид, не споделя хипотезата на учените. Голяма част от религиозните хора смятат, че в часовете или минутите преди смъртта си, човекът вече е поел по друг път, станал е част от един друг свят и халюцинацията, които има са видения от една друга – по-добра реалност.

Виденията, които хората имат на смъртното си легло не са съвсем изучени, което е обяснимо. Сравнително малко се знае за спецификата на тези видения, разговори с починали или ангели, но няма как да бъде и иначе – все пак, никой не се е върнал от „ония свят“, за да разкаже.

Много хора правят паралел между предсмъртните видения и преживяванията, близки до смъртта. Между тях съществува малка, но съществена разлика. По време на преживяванията, близки до смъртта, хората на практика са в клинична смърт. Докато хората, които имат предсмъртни видения, са не просто живи - те са в съзнание.

Предсмъртните видения

Въпреки напредъка на медицината и технологиите процесът на умиране все още не е изцяло изучен и в една или друга степен си остава мистерия. И все пак, как изглеждат отстрани през очите феноменът на предсмъртните видения.

Хора, които са много близо до смъртта си, често започват да, ако си послужим с официалната медицинска терминология, „халюцинират“. Те започват да разговарят с починалите си близки, все едно са до тях, в стаята.

Най-често безнадеждно болните виждат мъртвите си родители, особено майките си, които са дошли за тях. Някои умиращи виждат Бог или ангели, които са дошли да облекчат преминаването им „през тунела“ към светлината.

Каква е ролята на предсмъртните видения на умиращите в различните религии и митологии. Обективно погледнато една от основните предпоставки за съществуването на всяка световна религия е вярата на хората в задгробния живот под една или друга форма. Само така човешките същества могат да постигнат мир със себе си е да се примирят с неизбежността на смъртта.

Предсмъртните видения

Дали предсмъртните видения са социален, културен или религиозен феномен няма никакво значение. Това, което има значение за близките на умиращите, по думите на експерта д-р Дейвид Кеслър е: "...че в един момент, по някакъв начин те намират остров на успокоението и утехата във водите на страданието".

Удивителното е, че няма значение къде е роден човек, в какво вярва или каква религия изповядва. Всички разкази са предсмъртните видения са еднакви по всички краища на земното кълбо.

Независимо дали сте ортодоксален християнин и архангел Михаил – Душевадецът ще дойде за душата ви или сте индианец от Северна Америка и за последното си пътуване ще трябва да се оставите в ръцете на шаман – идеята е една. Смъртта може и да е самотно занимание, но ние не умираме сами, защото някой бди над нас.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 9
4 9
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Мария Ахтар Ахмадзай
Мария Ахтар Ахмадзай
20.01.2015 16:17
Темата зя смъртта и задгробният живот е нещо за което рядко е говори но е факт че смъртта и раждането са неща на които човека винаги е придавал специално значение.Ние живеем в свят който постоянно се променя и сякаш не искаме да мислим за смъртта.Дали я приемаме или не факт е, че всеки от нас е сблъсква с нея.Все пак изглежда че сме по-склонни да приемем мисълта за нея когато се доверим на нашата вяра във висша сила която ни закриля и която ни води в нашият често криволичещ и и изпълнен със съмнения и дилеми живот.
2
0
Кам
Кам
30.09.2014 00:43
Моята майка се държеше за стойката с лекарства или облегалката на стола. А часове преди да почине, не искаше да ни пусне, искаше да се държи за ръцете ни и то с неподозирана сила. Изглеждаше, че не е на себе си, но когато лекарите я попитаха добре ли е тя има каза НЕ. След това и сложиха морфин и изпадна в кома. Незнам чуваше ли ни. Но преди морфина, изобщо не изглеждаше добре, в мир и че иска да си иде.
3
0
elena
elena
29.11.2013 19:34
мога само да опровергая учените с факт-грижа се за възрастна жена,която взема само лекарства за редуциране на кръвното налягане.Напоследък тя говори с мъртвите си близки ,съпруг,сестра и т.н,като самата тя е учудена ,че ги вижда(не е вярваща).И тъй като не взима лекарства или субстанции,които да предизвикват халюцинации тезата на учените отпада.С баща ми се случи същото,3 месеца преди да почине започна да говори с близките си починали и с Господ( не мога да кажа , че е бил религиозен)и не вземаше лекарства (освен за кръвно)
5
0