Слънчевите изригвания провокират революции

Магнитни бури

Тези дни трето мощно слънчево изригване, само в рамките на 48 часа, регистрираха учените от Института по геофизика в Москва. Мощните слънчеви изригвания изхвърлят облаци от заредени частици, които ако достигнат Земята и горните слоеве на атмосферата могат да причинят редица магнитни смущения и да причинят т.нар. „магнитна буря“.

Това, за което никой от учените не предупреждава е, че повишената слънчева радиация, в следствие на завишената слънчева активност е отговорна за повишаването на естествената агресия при хората и животните.

Пръв за връзката между активността на слънчевата дейност и масовата човешка възбудимост докладва руският учен Александър Чиевски. Чиевски създава и първия в света индекс на човешката възбудимост, чрез който измерва влиянието на космическата радиация върху психоемоционалното състояние на хората.

Според него именно повишената слънчева активност обяснява проявите на непредизвикана агресия, тероризъм, вълна от самоубийства или дори световните войни. Внимателно вглеждане в човешката история изобилства от примери за агресивни, кървави събития.

Слънцето

След проследяване на различни прояви на агресия и насилие в историята на човешката цивилизация от 500 години преди Христа чак до 1922 година, Чиевски открил удивителна закономерност. Над 80 % от бунтовете, кланетата или революциите, в т.ч. и Великата октомврийска революция от 1917 година, са се случили в период на пик на слънчеви изригвания.

Може би насилието, което в момента се вихри в различни горещи точки на нашата планета не е случайно, а е именно резултат от 11-годишния пик на засилена слънчева активност, в който се намираме. Измерванията на различни учени показват, че ние не просто се намираме в период на засилена слънчева активност, но и активността му е много по-силна в сравнение с други периоди от миналото.

Слънчева радиация

Известна радиоложка наскоро обяви, че според нейните замервания активизирането на Слънцето води до повишаване на честотата на вселенската вибрация. По думите на инж. Славка Пенева: „Вселенската вибрация измерена през 2000 година е едва 7.78 херца. Последните измервания от 2012 година показват, че тя вече е достигнала до честота от 13.5 херца“.

Тази промяна създава проблеми за хората и другите биологични видови, защото вселенската честота става много по-висока от биологичната честота на вибрация на мозъка на хората. Това е причината много хора буквално да изключват, да полудяват и да се държат като подплашени животни или хладнокръвни убийци.

Повишаването на честотата на трептене на вселенските вибрации са и отговорни за увеличаването на броя на малформациите у всички новородени на Земята през последните десетилетия. Според обяснението на радиоложката причината е, че Слънцето променя основните условия за живот на планетата – променя се електромагнетизма и естествения радиационен фонд.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 2
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати