sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Пуши или спри - зависи изцяло само от теб

Пуши или спри - зависи изцяло само от теб

AdminAdmin
Дарт Вейдър
668123344
Пуши или спри - зависи изцяло само от теб
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл-23%
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

Мнозина считат, че пушенето е едно от най-готините неща, които могат да се правят, те мислят това за най-лесния начин за облекчаване на напрежението. Някои пушат, защото някога са искали да опитат цигарите, други пък искат да бъдат стилни, трети мислят, че пушенето е признак на зрялост, а пък някои започват просто защото са привлечени от пушенето.

Когато хората пушат, те се чувстват като чели се намират в друг свят, те се чувстват щастливи и освободени от напрежението. Това чувство примамва пушачите и те не искат да се върнат на земята оттам. Но тези хора, които пушат, трябва да вземат в предвид и факта, че пушенето може да увреди тяхното собствено здраве, както и на тези, които влизат в контакт с цигарения дим, който те произвеждат. Днес е факт, че над 1 000 000 са хората, попаднали в плячка на смъртта заради пушенето и свързаните с тютюнопушенето болести.

Хората, които започват пушенето просто за удоволствие или просто да изпитат разликата, се пристрастяват към тютюнопушенето, тъй като тютюнът съдържа елементи, като например никотина, които водят до пристрастяване. Нашето тяло е много чувствително и веднага реагира на вещества като никотина. След вдишване, нашето тяло реагира по такъв начин, че ние да харесаме усещането и бавно да се пристрастим като наркоман към него. Елементите на тютюневия дим причиняват различни видове рак, като например рак на белия дроб, също така предизвиква мозъчен удар, сърдечен пристъп, респираторни заболявания, а изследване е доказало, че бременните жени, които са пристрастени към тютюнопушенето, са отговорни за влошеното здравословно състояние на нероденото си дете, а в много от случаите дори е много трудно да се спасят тези бебета.

Пушенето вреди в по-голяма степен на тези, които влизат в контакт с цигарен дим, отколкото на самите пушачи, това се нарича "Пасивно пушене". Заради пасивното пушене, хората могат да изпитат хронични здравословни проблеми като бронхит и пневмония. Пасивното пушене може да влоши състоянието на тези хора, които вече страдат от респираторни или хронични заболявания като астма. Обикновено, членовете на семейството, колегите в работата и децата са главните жертви на пасивното пушене.

Пушенето не само влошава здравето на пушачите, но също така предизвиква умствени / психологически проблеми при тях. Хората, които пушат, стават все по-нетърпеливи и много лесно стават раздразнителни и избухват. Тъй като времето минава, зависимостта на хората от цигарите се увеличава. Хората, които са пристрастени към пушенето, ако не получат цигарата си, се чувстват неудобно, и имат нужда от все повече цигари. Без цигарите те се чувстват като затворници в клетка и страдат от задушаване, освен раздразнителността, нетърпеливост, тревожност и т.н., това са само някои от симптомите, които те изпитват.

За да започне да пуши, човек сам е взел това решение. Ако искате да пушите, никой не може да ви спре, но вие трябва да бъдете внимателни да не подлагате другите хора на пасивно пушене. Някои хора пушат повече от 8 цигари на ден, тогава те са пристрастени към цигарите. Хората, които пушат по една – две цигари на ден са с най-нисък риск от заболяване от рак и други здравословни проблеми, причинени от пушенето на цигари, в сравнение с тези, които са пристрастени пушачи. Така че трябва да обмислите варианта да пушите една или две цигари на ден, вместо повече от седем – осем.

Отказването на цигарите е наистина много трудно, но то никога не е невъзможно. Хората, които мислят, че те не трябва да умират от болезнена смърт, страдащи във всеки един момент, и не искат други да страдат, защото те пушат, могат да убедят себе си да откажат цигарите. И след като те решат да откажат цигарите, става много лесно да сведат тютюнопушенето си от 7 - 8 цигари на ден на 1 цигара на ден. Никога не е лесно да се откажат от пушенето внезапно; хора, които искат да се откажат от тютюнопушенето, трябва да започнат намаляването на консумацията на цигари най-малко с една цигара в продължение на четири до пет дни. През този период, търпението и самоконтрола са най-важните фактори, които помагат за преодоляването на желанието за пушене.

Зависи изцяло от вас да изберете начина, по който искате да изживеете живота си, но винаги е по-добре да заложите на безопасността. Хората първо опитват да се наслаждават на живота си по начина, по който мислят, че могат, след което прекарват остатъка от живота си в борбата с резултатите от начина на живот, който са живели. Ако не искате да оставите пушенето на цигари, поне можете да опитате да не се пристрастявате към него, като се придържате към варианта да пушите само по една или две цигари на ден. Изборът е само Ваш!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 4
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Анелия
Анелия
01.10.2013 15:27
Цигарите се отказват от раз. С намаляване не става. А когато човек наистина е решил да ги откаже нищо не може да го спре. И не е трудно, само трябва воля.
0
0
нико
нико
16.05.2012 22:37
глупости цигарите се отказват от раз.вечерта ги пуших и на сутринта вече не пуша.това е.цяла година вече и няколко месеца.
0
0
снежа
снежа
06.03.2012 10:36
Последното за отказването ,много ми хареса Защото като си млад ти се иска да опиташ от всичко и най вече от забраненото НО ДА СЕ ЗНАЕ ЧЕ МОЖЕ ДА СЕ ОТКАЖЕШ това вече е трудно Да но НЕ НЕВЪЗМОЖНО аз пуших цели 32г и си създадох зависимост много по голяма от каквото и да е Но се ядосах и реших НЯМА ДА ПУША седнах и написах на един лист какво ме мотивира да спра цигарите Например 1кашлицата 2цената на цигарите Но не тази в магазина а тази която плащам с здравето си 3 Мотив е и самодоволният поглед на мутрата която ми ги продава Той само такива като мен чака на такива се надява на лесна печалба исамо едно от всички да прочета на ден ми стига да не посегна да пуша Така около седмица ОТКАЗАХ ГИ сега е по трудното около2 г ми трябваха да устоя защото даже ги сънувах Сънят ми бе толкова реялен че се събуждах ужасена как съм могла да го сторя сега обаче от около 5 г не пуша И СЪМ НОВ ЧОВЕК пожелавам на всички да успеят най важното не се отчайвайте...
2
0