Най-силните талисмани за дома

Талисмани за Дома

Домът е мястото, където човек гради живота си. Заради това всеки се стреми да го съхранява сигурен и спокоен. Едно от средствата за това са талисманите и амулетите, които не само че красят жилището, но и го пазят.

Някои от изброените неща са предмети, които до сега не сте и предполагали, че всъщност играят ролята на талисмани и амулети. Поставянето на вази, саксии и други керамични съдове в дома например датира още от древни времена. Смята се, че това сплотява семейството, а тези съдове държат къщата пълна. По правило те никога не бива да се оставят празни.

Талисмани

Най-подходящи за дома са живите растения. Освен свежестта, която се носи от тях, зеленият им цвят излъчва положителна енергия – така необходима на всеки дом. Като най-силни за дома се препоръчват дървото на парите, дървото на щастието и бамбукът. Цветята, традиционни за български дом, са здравец, мушкато и индрише. Те имат хубава и силна енергия, която пречиства и предпазва дома.

Добър талисман, който можете да поставите на видно място в жилището си, е фигурката на слонче. Смята се, че то пази обичта на близки и роднини, като гарантира за тяхната вярност.

Друга подходяща фигурка, е тази на дракона. Драконът е древен китайски символ на дълголетието. Пази дома от зли сили и врагове. От египетската традиция пък се е запазило вярването, че изображения или фигурки на котки, поставени в жилището, съхраняват семейния уют.

Котки

Балансът в дома се държи и от огледала и камбанки. Огледалата обаче не трябва да са поставени едно срещу друго. Също така се смята, че всяка ръчно изработена вещ е носител на позитивна енергия.

Други практики, които можете да практикувате, за да поддържате хармонията в дома и семейството си, са:

Столовете трябва да са четен брой. Той е символ на успех, докато нечетният брой – на самота.

Леглото в спалнята ви не трябва да е поставено под прозорец, а долният край не трябва да е разположен срещу врата. В спалнята трябва да е светло.

Мебелите трябва да са нови и удобни, а не стари – носят отрицателна енергия.

Течащите кранове символизират изтичане на пари от дома ви.

Поддържайте прозорците си чисти. Това води до повече яснота в живота ви.

Вратите трябва да се отварят лесно и широко, за да може позитивната енергия да проникне лесно в дома ви.

Виж повече

Рейтинг

5 4
4 8
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Измислици
Измислици
22.08.2013 12:52
Фен шуй е една комерсиална измислица. Човек се освобождава след като пренебрегне и стане независим от тези суеверия.
1
0
КОТКАТА
КОТКАТА
04.06.2013 10:51
попреписано е оттук-оттам от Фен Шуй....
1
0
нана
нана
03.05.2013 21:22
дрън-дрън та пляс пълни глупости са тези измишльотини
1
0
Bullshit
Bullshit
03.05.2013 00:03
БулШит :D
1
0