Хиромантия: Структура на ръката – форми и типове

Ръце

Вие можете лесно да кажете каква е ръката на човека, с който се ръкувате – някои хора имат мека кожа, докато други имат груба ръка. Това е вашето първо впечатление за личността на другия и то може да ви даде безценна информация, която да използвате при бизнес срещи и др. Обикновено хората с меки, гладки ръце, са много спокойни и невъзмутими. Тези хора рядко биха си изпуснали нервите. От друга страна, човек с груба ръка, лесно се ядосва и е готов да се вбеси и при най-малката провокация.

Ръка на медиум - От всички възможни форми на ръцете, Ръката на медиума е най-красива и съответно се среща най-рядко. Дълги, тънки и деликатни пръсти, с дълги нокти. Показва чувствителна, интуитивна личност.

Артистичната Ръка – Ръката на художника е с гладки пръсти, чиито плочки на ноктите имат конусообразна форма. Живопис, скулптура, монументална архитектура, поезията на въображението и на сетивата, запазване на красивото във видима форма, романтичен чар, желание за социална независимост, склонност към ентусиазъм, зависимост от фантазията - всички тези качества принадлежат на Ръката на художника.

Квадратна Ръка - Знак за постоянство, практичност, точност и уважение към обществото и закона. Квадратната ръка е със среден размер, но по-скоро голяма, отколкото малка, често с криви пръсти, квадратни плочки на ноктите, голям палец, добре развито възвишение на Венера.

Необходимата Ръка – Тя има пръсти с нокти, които приличат на сплескана шпатула. Палците са големи. Притежателят на такава ръка няма влечение към изкуство и поезия, при него доминират инстинктите, които водят до морална нестабилност. Той придава значение само на материалните ползи. Ръчния труд е характерен за тези хора, както и всички видове физически упражнения.

Философската Ръка – показва аналитичен и деликатен характер. Тя е дълга с костеливи пръсти, големи стави и плочки на ноктите. Хората с подобни ръце са практични, имат усет към красивото, обичат общественополезните дейности и реализуемите идеи.

Елементарната Ръка – знак за много слаб интелект. Тя е едра и недодялана с къси пръсти и къси нокти и има много малко линии на дланта. Такива хора са с малки умствени възможности, но имат свирепа сила; те нямат контрол над своите страсти и духовния свят не представлява интерес за тях.

Артистично-елементарната Ръка - Това е малко по-добър вид от основната Елементарна ръка. Това е подобрение, което се срещна предимно при мъже, които имат някакъв талант и произхождат от ниските слоеве в обществото; благодарение на даденостите, които имат, те се изстрелват стремглаво нагоре в социалната йерархия. Много от великите поети, известни музиканти, знаменити художници и скулптори попадат в тази категория.

Ръка на бруталните убийства – индийски хиромант посетил няколко затвора и бил изумен от откритието, че много от убийците и престъпниците имат един и същ тип ръка. Този вид ръка има плътни, дебели червеникави длани, които са по-широки, от обикновената длан. Имат къси, обикновено криви пръсти, често под формата на шпатула; палеца е с по-издута първа фаланга, докато втората е доста малка.

Ръката на идиотите по рождение - Това е по-лош вариант на Елементарната ръка. Счита се, че тези хора са умствено недоразвити, деца за цял живот. Тази ръка е безформена, изглежда като контузена. Дланта е дебела и тясна; малката й ширина се допълва от позицията на палеца, разположен много високо, той е много къс и безформен. Пръстите са наполовина от нормалния размер, а фалангите са усукани.

Смесената Ръка – тя е най-трудна за описване. Смесената ръка е наречена така, защото не може да бъде класифицирана към нито един от изброените по-горе типове. Пръстите също принадлежат на различните типове. Това е ръката на идеите, на гъвкавостта и на непостоянството към целта. Човек с такава ръка е приспособим към хора и обстоятелства, но несериозен, когато трябва да приложи талантите си.

Ръката на жена – всеки тип ръка при жените отговаря на типовете при мъжете, само че тези, които приличат на шпатула или квадрат са по-малко изразени при жените. Някои хироманти вярват, че само лявата ръка на жените и дясната на мъжете трябва да бъдат гледани.

Още от хиромантия: Пръстите и ръката
Палците и пръстите
Безименния Пръст
Средния Пръст
Показалеца
Възли на пръстите
Пръстите и пръстените
Големината на пръстите

Още от хиромантия: Линиите на ръката
Линията на Съдбата
Линията на Живота
Линията на Марс
Линията на Брака
Линията на Здравето
Линията на Разума
Линията на Успеха
Линията на Сърцето
Пояса на Венера

Виж повече

Рейтинг

5 3
4 4
3 2
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
ice_age
ice_age
22.01.2014 13:13
Добре де, разбрахме, че буквата "М" на дясната ръка значи "медиум". А някой знае ли какво означава "N" на средата на линията на живота на лявата ръка?
2
0
ice_age
ice_age
22.01.2014 13:16
А на дланта на дясната ръка на линията на живота буквата "M" образува нещо като панделка или легнал пясъчен часовник?
2
0
ice_age
ice_age
22.01.2014 13:14
И то при положение, че малко преди тази буква "N" има триъгълник.
1
0
LinaViraAssaAmy
LinaViraAssaAmy
06.10.2012 17:20
Най-красивите ръце на света които съм виждала в живота си до сега и които са рисувани по иконите или приличат на мадоните на Леонардо да Винчи с нежни и дълги пръсти има моят приятел- според мен това са ръце и пръсти на художник, пианист или медиум!
0
0
Магдалена
Магдалена
26.06.2012 14:25
голяма артистка ме изкараха :D
0
0
Валери
Валери
18.06.2012 23:30
Айдеееее излезнах медиум сега вече ми се изяснява защо имам и буквата (М) на дясната ръка
0
0
СНЕЖА
СНЕЖА
12.03.2012 11:07
Написах добре е но аз самата съм много объркана При менили нещо не е наред или имам нестандартна ръка Започвам да обяснявам имам малка ръка почти квадратна с тънки пръсти с почти квадратни нокти Но палеца ми е особен какво значи отпред е широк с много малък нокът които навсичкото отгоре е широк два пъти от нормалното Срещала съм такива хора с подобни пръсти даже всиките им са широки ако може някой да микаже за какво става на въпрос бих се радвала да узная БЛАГОДАРЯ ПРЕДВАПИТЕЛНО
0
0