Хиромантия: Изучаването на палците и пръстите
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Хиромантия: Изучаването на палците и пръстите

Хиромантия: Изучаването на палците и пръстите

Хиромантия: Изучаването на палците и пръстите

През средата на 2005 г. направих първото си пътуване до Мумбай (Бомбай) и имах изключителната възможност да се снабдя с тайнствени книги, писани на още по-тайнствени теми, които могат да бъдат намерени на Индийския субконтинент. Оказа се, че тези книги не бяха толкова изумителни, както бях предполагал. Намерих книга, озаглавена „Изследване на хиромантията”. Книгата включва дълъг и ценен курс относно тълкуването на пръстите на ръцете, който смятам за много полезно да споделя тук. Макар че самата книга не съдържа класическата индийска хиромантия (била е написана от френски хиромант на име Комте Сен Жармен), тя отразява основните индийски религиозни системи по отношение на ръката. Начина, по който е написана книгата – на красиво глупав индийско-английски, ме накара да заподозра, че Комте Сен Жармен в действителност е бил индиец! Още по-забавно беше това, че когато се върнах в хотела в Мумбай и показах на персонала какво съм си купил по време на експедицията до книжния пазар, всички ми показаха собствените си длани и съответно техните интерпретации на това, което е изписано върху тях. Изглежда, че в Индия всички вярват на хиромантията, дори портиерите и камериерите в хотелите - в Индия хиромантията е за масите, а не просто допълнително занимание за средната класа, както е на Запад. Това е, което прави Индия толкова страхотна – тя е духовна, въпреки че е бедна!

Какво значение имат вашите палци и останалите пръсти? Според автора на споменатата книга, хиромантията не включва изучаването на палците, които имат честта да бъдат обект на отделно изучаване.

Следователно, хиромантията включва изучаването само на четири пръста на ръцете, които са определени по следния начин:

Първи пръст или показалец, пръст на Юпитер.

Втори пръст или среден пръст, пръст на Сатурн.

Трети пръст или безименен пръст, пръст на Аполон.

Четвърти пръст или кутре, пръст на Меркурий.

А относно палеца? Всички съвременни хироманти отдават толкова голямо значение на позицията и формата на палеца, че ми се струва важно да кажа защо.

Висшите животни се отличават с това, че имат ръце. Човека се отличава с това, че има палци. Палеца на маймуната е почти неподвижен и поради тази причина почти не може да се противопостави (да действа заедно с някой от другите пръсти), затова е възприеман от много биолози просто като още един подвижен нокът. Докато при човека е обратното, палеца е толкова добре разположен, че е в състояние винаги да действа в обратна посока на останалите пръсти, и точно тази негова способност символизира моралното чувство, което противопоставяме на волята си и чрез нея на изкушенията на инстинктите и сетивата ни.

Още от хиромантия: Пръстите и ръката
Безименния Пръст
Средния Пръст
Показалеца
Възли на пръстите
Структура на ръката
Пръстите и пръстените
Големината на пръстите

Още от хиромантия: Линиите на ръката
Линията на Съдбата
Линията на Живота
Линията на Марс
Линията на Брака
Линията на Здравето
Линията на Разума
Линията на Успеха
Линията на Сърцето
Пояса на Венера

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 2
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Galia
Galia
06.09.2013 22:02
,,Това е, което прави Индия толкова страхотна – тя е духовна, въпреки че е бедна! ``

Индия не е бедна - скапа. Има и бедни хора.
0
0