Разходка срещу умората
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Разходка срещу умората

Разходка срещу умората

Ходене

Американски учени доказаха ползата от разходката. Дори и кратката разходка, за 10 минути повишава с 20% нивото на енергия и намалява умората с 65%. “Погрешна е представата, че когато човек е изморен, още малко движение ще го измори напълно.

Редовните физически натоварвания действат благоприятно на възстановяването на бодростта. А това е от особено значение за хората, които водят заседнал начин на живот, например работещите на бюро”. Участниците в изследването са били разделени на 3 групи, които са тествани в продължение на 2 седмици.

Разходка

Участниците в първата група са тренирали на велотреножор по 20 минути 3 пъти в седмицата в умерено темпо, хората от втората група са извършвали същите упражнения, но с по-малко натоварване, а третата изобщо не са се занимавали с упражнения.

Получените резултати показват увеличаване на нивото на енергия при първите две групи - с по средно 20%. По-леките упражнения са довели до по-осезателно намаляване на умората отколкото интензивни движения. Хора днешно време работят прекалено много и спят малко.

Леките физически движения, като разходката, са отличен начин да се почувствате по-бодри. Тя е много по-полезна, отколкото кофеин или енергийните напитки и действа по-добре на вашия организъм.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати