Суеверия за пари от цял свят

Касичка за пари

Суеверията за пари – в тях вярват много хора по света и са сигурни, че определени действия им помагат да имат повече пари или да не загубят тези, които имат.

Едно от разпространените суеверия е свързано с получаването на по-голяма сума пари накуп. Когато вземете заплата или получите голяма сума пари по някакъв повод, не ги харчете веднага, а ги оставете да престоят едно денонощие в дома ви. Така ще привлечете повече пари в къщата.

Първите пари, които получите през новата година, скрийте в портфейла си, за да привлекат още пари. Този обичай е дошъл от Лондон, където се е появил през седемнадесети век. Тогава жените, които продавали на пазара птици и яйца, изпълнявали този ритуал.

За талисман, който привлича богатството, руснаците смятат монета, кратна на пет. Тя се завива в парче хартия, за да не се обърка с друга, и никога не се вади от портфейла. Така привлича парите към него.

Поверия за пари

Когато давате пари назаем, винаги избирайте по-едри банкноти, а когато връщате пари, които сте взели назаем, връщайте по-дребни банкноти от тези, които са ви дали. Така няма да ви се наложи да взимате заем.

Американците смятат за талисман първия спечелен долар, а германците – прегъната на две или продупчена монета, която трябва да се носи в джоба.

Японците никога не взимат монета, която са намерили на улица и най-вече в района на кръстовище. Такива пари, според страната на изгряващото слънце, не носят късмет, а точно обратното.

Китайците използват за амулет, който привлича парите, три монети, които са съединени през дупчиците в тях с червена копринена лента.

Смята се, че когато през пролетта чуете за първи път кукувица, трябва да разбъркате няколко монети в джоба си така, че да задрънчат. Това привлича много пари.

В Канада за щастлив амулет, който привлича парите, се смятат така наречените долари на дявола – долари с изображение на младата британска кралица Ебизабет Втора. При по-внимателно вглеждане в прическата й се забелязва размит силует на дявол, който носи щастие.

Рейтинг

5 2
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
таня
таня
29.04.2014 23:10
Да, парите са дяволско дело, но той - дяволът не носи щастие...
2
0