sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вампири»Енергийни вампири в семейството

Енергийни вампири в семейството

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Енергиен вампир в семейството
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Енергийните вампири са хора, които обикновено са депресирани и уморени. За да се чувстват по-добре, тези хора имат нужда от енергията на хората около тях. От това обикновено страдат най-близките им хора, които са постоянен източник на енергия.

Най-лошо е, ако ваш много близък човек, с когото делите едно жилище, е енергиен вампир. Например ако мъжът постоянно се оплаква на съпругата си от неприятности в своята работа, на това, че никой не го цени достатъчно, и това трае часове всеки ден, тя ще се чувства съсипана на сутринта.

Постоянното оплакване и упреци са една от характерните черти на енергийните вампири, които карат близките им искрено да мечтаят за раздяла с тях.

Често енергийният вампир е човек, който е доста неуверен в собствените си сили, изпитва много притеснения и има комплекси, но се стреми да се покаже пред другите като изпълнен с вяра в себе си човек. Затова постоянно се кара на всеки без повод, изтъква своите предимства и познания дори по въпроси, по които е абсолютно неподготвен.

Скандали

Можете да помогнете на близкия си, който е енергиен вампир, като му помогнете да е по-уверен в себе си. Често това е достатъчно, за да намалее енергийния вампиризъм. Ако наистина обичате този човек, който се храни от енергията ви, научете се да му прощавате за вечните караници и упреци, които ви отправя.

Срещу вампир в семейството помага дърво-донор. Универсално средство е фикусът, който ще ви подхранва с енергия. Ако след контакта с енергиен вампир се чувствате съсипани, изкъпете си, изпийте освежаваща напитка или отидете на любимо за вас място.

Енергийният вампир е много ревнив и отмъстителен. Когато е избрал вас за своя жертва, вампирът ще се опита да ви огради от целия свят. Така някои мъже не дават на половинките си да се срещат дори с приятелките си от детинство и ги ревнуват от тях.

За да се предпазите от енергийния вампир, не подхранвайте енергиите му, като се ядосвате за най-малките му коментари, които подхвърля по ваш адрес, и се опитвайте да запазите спокойствие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 6
4 7
3 2
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (8)

Изпрати
НАДА
НАДА
23.07.2015 00:17
Явно има енергиен вампир у дома,защото се чувствам в депресия.обещавам си,няма да се ядосвам на упреците му!!!
4
0
Виктория
Виктория
23.12.2014 20:59
Етикета т.нар. "енергиен вампир" е пълна глупост. Определението според мен отразява, групата от хора, имащи спешна нужда от психологическа терапия. Често тези персони са под друг натиск/насилие и несъзнаването на проблема им и нуждата им от лечение води до посвреда в социалното им поведение. Ако фактора водещ до тази нервност и фрустрикция е от далечено минало, поведението им се задълбочава до толкова, че става характерна черта за личноста им за жалост.
Скандалите са без причина над близките са израз: "Искам да ме разбереш, но защо не можеш! Имам нужда от помощ!" Моя съвет намерете начин да обясните внимателно, че близкият Ви човек има нужда от професионална помощ или четете литература, която може да Ви помогне да преодолеете проблема до някъде, докато не осъзнае САМ изпадналия в нужда фактора за лечение на личностното си АЗ.
Пожелавам Успех, бистър и мъдър ум и здрави нерви!
3
2
izabela
izabela
12.10.2014 21:15
майка ми постоянно крещи,изпада в някаква депресия и е вечно уморена.
Така по цял ден.
Когато сутрин се събудя в добро настроение мама е в ужасно настроение
Ако се събудя в лошо настроение мама е усмихната по цял ден
понякога ми се ще просто да се разкрещя и да избягам от нея
6
0
Виктория
Виктория
23.12.2014 21:11
Показното бягство няма да помогне! Добре е, щом не можете да овладеете ситуацията, да се отделите с безупречна причина, за промяна на местожителството Ви, но не прекъсвайте в никакъв случай честите разговори и взаимоотношения. Според мен е добре, колко се може по скоро и често да седнете, и да изслушате какви са реалните проблеми на майка ви. Може и да се учудите, но може и тя да е имала тежко детство примерно и това да рефлектира върху Вас. Бъдете нейн най-добър приятел, а не враг. Щом разберете за какво става на дума, обяснявайте си причините за поведението й и помислете добре, преди да отговорите на поредните нападки. По-ското й кажете: "Знам, че ти е гадно и нещо ти тежи, ще те изслушам, но не искам да се карам с теб. Ако мога и желаеш ще помогна!"
Ще отнеме месеци преди да има промяна в поведението й. Успех :)
0
2
цуфи
цуфи
20.06.2014 18:54
И мъжа ми и майка му са таласъми,явно е по наследство.
10
0
жожа
жожа
14.06.2014 20:33
Майка ми е вампирка.Постоянно менерви
2
1
Деси
Деси
13.04.2014 15:10
Нямам думи...та вие ме описахте каква съм аз всъщност...и все още не мога да повярвам,че съм енериина вампирка....това е страшно..поне за мен...
2
0
анонимен
анонимен
21.02.2014 10:22
Може да се каже че аз съм енергиен вампир ревнувам много,не съм оверена във себе си,сърдя се и се карам постояно.Мразия мушкато
2
1
красен
красен
04.10.2013 21:44
имам една такава приятелка,всичко което се пише за семейният вампир за нея е напълно вярно
1
0
Сузане
Сузане
07.10.2014 22:20
Явно не си внимавала в часовете по български.Тц Тц Тц...
2
0