sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Вампири»Енергийни вампири в работата

Енергийни вампири в работата

Енергийни вампири
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Енергийни вампири - обичащи слънцето и чесън, не хапещи, но все пак вампири. Защото след кратък разговор или дори след престой с тях в дадена стая, те вече са изсмукали от нас живителните сили. Тези паразитно живеещи хора се хранят с психичната ни енергия, захранваща тяхното празно същество.

Един от най-лошите варианти да срещнем такъв човек е работното място. Така той е до нас през по-голямата част от деня и ако не се вземат мерки, това може да доведе до ужасни последици за жертвата. Подобно на митологичните вампири, които надушват кръв, така и енергийният вампир знае къде да търси своята храна. А на работното място лесно могат да се създадат спорове и конфликти, които да удовлетворят нуждите му.

Ежедневното общуване с енергиен вампир на работа може да доведе до хронични болежки, депресия и изтощение. Той ще се стреми към началнически пост, тъй като това му дава свобода да смуче подчинените си на воля. Може да ги критикува, обижда и унижава, да заплашва с уволнение. След подобна конфронтация той ще бъде все по-весел и жизнен, докато мачканите от него ще започнат да имат проблеми със здравето.

За да разпознаем подобен тип човек, трябва да е ясно че те са два вида. Единият е гореописаният - агресивен и безскрупулен. Вторият тип обаче е много по-труден за разпознаване. Той не вдига скандали и разпри, а изглежда спокоен и дори беззащитен. Изсмуква енергията на жертвата си с вечното си хленчене и постоянното натрапчиво желание за съчувствие. Занимава с проблемите си всички, най-вече тези, които най-малко ги интересува.

Ако в работата си имате енергиен вампир задължително трябва да се защитите. Избягвайте всякакви контакти с него, а ако е невъзможно - при контакта запазете спокойствие. При негативни нападки от негова страна знайте, че се опитва да ви раздразни и да черпи енергия от вас. Контрирайте и отвърнете с усмивка.

По този начин вие връщате удара към него и агресията ще се върне при първоизточника с пълна сила. Друг съвет е взимането на душ или пиенето на чаша вода след контакт с енергиен вампир - тя има свойството да отнема негативната енергия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
албена
албена
11.05.2014 14:10
Имаме го един такъв в работата и повярвайте много е неприятно!
3
0
стоян
стоян
05.01.2013 08:43
Особено в големи колективи се вижда най-добре! Оо, има ги ,ама според мен са и двете!
2
0
амика
амика
05.01.2013 08:41
Ей, сред началниците има много такива ,които "пекат на шиш" подчинените си ,унижават ги ,поставят задачите мъгляво ,а после твърдят ,че си тъп и не си разбрал.А, за заплахите ,че ще бъдете изхвърлени да не говорим! Просташки обръщения, вулгарни "смешки"...Това означава ли ,че са енергийни вампири или просто са български шефове,които познали власт и пари, показват същността си?
6
0