Еднообразната храна може да доведе до депресия

Еднообразната храна може да доведе до депресия

30 % от хората в депресивно състояние напълняват

Еднообразната и безвкусна храна може да предизвика сериозни нервни и психически разстройства, твърдят израелски изследователи. Те установили при специално изследване, че безвкусната храна понижава емоционалния тонус, прави хората апатични и в най-добрия случай води до хронична умора.

Еднообразната храна може да доведе до депресия

Така строгата диета, включваща храни не според индивидуалния вкус на човека, може да доведе до дълбоко невротично разстройство.

Според експертите, хората с депресивна нагласа реагират още по-болезнено на еднообразното хранене.

Като не усещат приятен вкус, болните страдащи от депресия се хранят автоматично и не си дават сметка за консумираното количество. Това става причина за покачване на теглото.

30 % от хората с депресия напълняват.

Жертва на "диетичната" депресия са основно жените, защото те по-често прилагат изтощителни диети. В резултат мозъкът изпитва недостиг от важни вещества и изпраща до всички органи сигнали за тревога и напрежение. Човек започва да се чувства напрегнат, раздразнителен, нещастен.

Изводът на учените е, че ако дълго се прилага една и съща диета, това нарушава обмяната, в организма се натрупват кетонови тела, които влияят отрицателно на мозъка и освен това водят до проблеми със сърцето.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати