Най-странните религии по света
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Най-странните религии по света

Най-странните религии по света

Нина НордНина Норд
Джедай
788541
Секти
Козметична Чанта за Пътуване
Препоръчано за теб:
Козметична Чанта за Пътуване
18.50 лв.
Виж ››

Съществуват много странни религии и култове по света. Една от тези религии е сциентологията – култ, създаден през петдесетте години на миналия век.

Сциентолозите са на мнение, че човек може да получи мистично просветление, което може да нанесе вреда на неподготвения за това човек. Затова всеки последовател на сциентологията се изучава от наставниците и се определя до какво ниво е достигнал и какво просветление може да получи.

Друга религия е Храмът на психичната младост – култ, основан през осемдесетте години на миналия век. Хората, които членуват в групата, поддържаща култа, действат като художествен колектив и практикуващи магьосници. Те се покланят на магична концепция, без при това да имат богове. Привържениците на култа се фокусират върху психичните аспекти на мозъка, свързани с невинността и сексуалността.

Нацията Яхве е афро-американска религиозна организация, която представлява най-спорния клон на сектата на така наречените черни евреи. Тя е била създадена през 1979 година в Маями от Хълън Мичъл, който се наричал Яхве бен Яхве.

Елфи

Целта на създаването на този култ било връщането на афро-американците, които смятат себе си за евреи, в Израел.

Организацията била обвинявана неведнъж в расизъм, тъй като членовете и са смятали, че чернокожите са истински евреи, а белите хора са бели дяволи. Те смятали, че основателят на религията е изпратен с мисия да победи белите хора.

Църквата на всички светове е нео езическа религия, основана през шестдесетте години на миналия век. Организацията е сформирана от голяма група приятели и любовници. Те признават съществуването на богинята майка и богът-баща, вярват във феи и се покланят на боговете на древните гърци.

Църквата на евтаназията е култ, който призовава хората да се самоубият, за да спасят останалите на планетата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 2
3 1
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (4)

Изпрати
Потребител#156571
Какво ли не втълпяват на хората,рептилиите и грейовете и техните приятелчета шейпшифтърите Илюминати!
2
0
Илиян Иванов
Илиян Иванов
06.08.2013 18:48
Не, не е виновно безверието, напротив, а по-скоро всеки човек иска да вярва в нещо, но всеки иска да вярва в различни неща, което пък доказва, че всеки човек е различен.
Най- много ме кефи поседната секта- има доста смислено вярване. Ако повече хора се самоубият е останат малко хора на Земята и най-накрая ще има малко повече мир и спокойствие :)
4
2
Monny Monsterr
Monny Monsterr
08.03.2015 19:16
Това е като да воюваш в името на мира - глупаво и нелогично. Хората и сега си се самоубиват, но света не е станал по-добър. Като ти харесва тази "религия" вземи ти да я проповядваш, да се самоубиеш, че да може да те признаем за спасител.
7
0
няма
няма
19.12.2012 15:09
никой не би одобрил това!
0
0
LinaViraAssaAmy
LinaViraAssaAmy
03.11.2012 23:50
Безверието тласка хората към измислени от самите тях религии-в часност секти!
6
0