sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Кога да носим злато и сребро

Кога да носим злато и сребро

Кога да носим злато и сребро

Златото и среброто не се смятат за най-добрата комбинация, тъй като това са метали с различни енергийни полета. Ако поотделно златото и среброто оказват положително въздействие върху организма, заедно те действат отрицателно заради сблъсъка на различни енергийни полета.

Златото е метал, който тонизира организма, пълни го с енергия и сила, докато среброто успокоява и пречиства, дарява ни със спокойствие и с омировтворение.

При комбинация на злато и сребро върху тялото ни действат едновременно две противоположни сили, като по този начин нарушават баланса в организма. Това може да предизвика мигрена, главоболие и замайване, а също така се отразява доста зле и на настроението.

Златото носи енергията на слънцето, то се препоръчва при състояния на потиснатост, умора и отпадналост, действа възстановяващо върху организма. Среброто се препоръчва при нервни състояния, стрес и раздразнителност.

Кога да носим злато и сребро

Среброто успокоява нервите, особено ако се носи върху ръцете – като пръстени или гривни. Когато се носи като верижка, се препоръчва да е дълга, за да стига по-близо до сърцето.

Среброто е проводник на ток от кожата на човека към бижуто, а златото е проводник на ток в обратната посока - от златното бижу към човешката кожа. Златото ускорява процесите в организма, а среброто ги забавя.

Съчетанието на златни и сребърни бижута не се смята за проява на добър вкус, тъй като се получава, че дамата иска просто да покаже всичките си придобивки от ценни метали накуп.

Много дизайнери обаче не са на това мнение и са убедени, че златото и среброто могат да се съчетават, стига това да се направи прецизно. Но това е възможно само при съчетаването на двата метала в едно бижу – например в дебелата златна верижка да е вплетена тънка сребърна верижка за повече ефирност.

Но дори да харесвате екстравагантния стил, не се препоръчва съчетаването на сребърна верижка със златен медальон или обратното.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 8
4 4
3 6
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Ели
Ели
29.12.2013 17:12
Все още предполагам може да се купи онлайн лечебна гривна, мисля че беше швейцарска, който се препоръчваше да се носи именно срещу мигрена. Имам такава, изработена от съчетание на злато и сребро. Друг е въпросът, че май наистина не върши никаква работа и даже се чувствам по-зле, когато я нося.
0
1
Прост, та Дрънка
Прост, та Дрънка
27.07.2013 17:37
"Среброто е проводник на ток от кожата на човека към бижуто, а златото е проводник на ток в обратната посока - от златното бижу към човешката кожа. Златото ускорява процесите в организма, а среброто ги забавя." ГЕНИИ, ГЕНИИ! Авторите на сайта-За Нобелова Награда! ВЕДНАГА!
2
0