sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Кармичните числа

Кармичните числа

Кармичните числа

Искате ли да знаете какви кармични уроци трябва да отработите и преодолеете в този живот? Нумерологията може да ни каже какви видове карма стоят като изпитание пред нас от предишен живот.

Изчисляване на кармично число

Кармичното число при всеки се намира чрез използването на конкретен клон на нумерология, наречен Янтра или магически квадрат. Първо се изгражда магически квадрат с числата от датата на раждане и след това се тълкуват получените резултати.

Може за удобство да намерим лесно това важно число, като от деня на раждане се извади цифрата 1.

Например, актьорът Джони Деп е роден на 9-ти юни 1963 г., така че числото на неговата карма ще се изчислява, както следва: (ден на раждане - 1) = (9-1) = (8).

Ако числото е двуцифрено, то то се редуцира до едноцифрено, като изключение се прави само за 11 и 22, например: 18= 1 + 8, което е крайно кармично число 9.

Значение на различните кармични числа

Карма на число 0

Получавайки стойност нула при изчисляването, е показателно, че нямате специален кармичен урок, с който да се справяте в този живот. Вие имате неоценимата възможност да започнете това въплъщение на чисто, вместо да се налага да преодолявате трудностите на натрупаната в миналото карма. Ако срещате някакви проблеми, то те ще бъдат краткотрайни и ще се разрешават с голяма лекота, която често може да се отдаде от вас на късмета.

Карма на число 1

Хората, родени с такова число ще трябва да се справят с кармата да не да бъдат зависими от волята, желанията и силния авторитет на другите. Налага им се да разберат как могат сами да се справят в трудни моменти и да се възправят да отстояват себе си, започвайки от дребните неща и стигайки до важните решения. Вероятно те ще започнат този живот прекалено несамостоятелни и принудени да се съобразяват с другите.

Карма на число 2

Кармата на число 2 се състои в това всеки да се научи да използва интуицията си, която е била потискана в някой предишен живот. Хората с такава предопределеност могат да направят някои основни грешки в отношенията си с близките, за чието поправяне трябва да положат необходимите усилия и да постигнат хармония и разбирателство. Вероятно ще започнат този живот с малко доверие в интуицията си и след това трябва да се научават да се осланят на нея все повече, и да я развиват с напредването на възрастта.

Карма на число 3

Хората с кармично число 3 са възприемали живота твърде несериозно и повърхностно в предишни превъплъщения, като са пренебрегвали да го видят от нелицеприятната страна; избягвали са сложните отношения, силните чувства и отговорности. Урокът им за този живот е да балансират ума и сърцето си и да се научат кога да бъде сериозни и да се вглеждат в суровата действителност и кога да се отпуснат и да се радват безгрижно на света около тях.

Карма на число 4

Четворките отработват карма, свързана с това, че са били твърде мързеливи в минал живот и не са работили достатъчно усилено и съсредоточено. Вероятно ще започнат този живот, налагайки им се да се трудят повече, отколкото другите хора правят това, за да постигнат същите резултати. Понякога те ще се чувстват несправедливо третирани от работодатели и по-високопоставени лица. Ако бъдат упорити и работят честно и търпеливо, животът им постепенно ще става по-лесен, тъй като кармата ще се интегрира правилно и конфликтът в познанието им ще се разрешава.

Карма на число 5

Числото 5 в кармичната карта показва, че човекът е консумирал прекалено много ресурси, време, внимание от другите. Стремял се е да удовлетвори личните си потребности в минал живот, губейки балансирания фокус към света отвъд него. Може да е бил и духовно лице, което обаче е отделяло повече грижи за своето израстване, отколкото за колективното. Урокът му за този живот е да се научи да използва времето си разумно, да прави саможертви, които да помагат на другите. Това е труден урок и може да отнеме много поредни превъплъщения, за да бъде разбран и изявен.

Карма на число 6

Шестиците ще се занимават с отработването на тежка карма. Те трябва да преодолеят урока какво следва, ако съществува неспазване на семейните отговорности в предишен живот. На тях им се налага да проумеят, че е важно да бъдат добре разположени и отзивчиви към нуждите на своите най-близки хора: на семейството и на роднините си. Ще трябва да се грижат за семейството си, за някой болен или да подпомагат свой близък, с когото изобщо не се разбират и това е добре да правят търпеливо и всеотдайно, с разбиране и спокойствие на духа.

Карма на число 7

Хората с число 7 не са успявали напълно да се развиват духовно в минал живот. Урокът им за този е да интегрират опитността и разбирането за духовни състояния като: вяра, упование, нужда от молитва, използване на интуицията и дори необходимостта да се доверят сляпо на някого. Вероятно ще започнат живота си със съмнение и аналитичен подход към духовните и трансцедентални въпроси, като постепенно трябва да се развива чувството им за вътрешните необясними прозрения и убеждението, че съществува друга истина, освен тази която разбираме в нашия триизмерен свят.

Карма на число 8

Тези хора ще трябва да отработват кармата на злоупотреба с пари от предишен живот. Или са имали богатство, което са пропилели неразумно, или може би са взели повече пари от някого, отколкото е било необходимо, и не са му ги върнали. Вероятно ще започнат този живот с лишения от финансово естество и ще трябва да работят изключително усилно, за да напредват. Възможно е да имат пари, които в един момент ще изгубят, или които ще намалеят рязко като притежание. Това положение ще се подобрява със степента на разбирането на закона на вземане и даване и развиването на чувствителност за стойността на всяка малка сума пари. Добре е тези хора още от малки да бъдат научени да спестяват и да се държат отговорно към парите, както и да ги споделят с онези, които имат повече нужда от тях.

Карма на число 9

Кармата, свързана с числото 9 е една от най-отговорните. Хората, чийто път е предопределен от нея, трябва да се занимават с грешките от миналото, когато са избягвали да помагат на други хора. Урокът им в този живот е да се научат да бъдат хуманни и да помагат на другите, на напълно непознати дори. Да се разграничат от дребните потребности на духа и да разширят хората, които допускат до себе си за разлика от онези с кармично число 6, които трябва да се фокусират върху нуждите на семейството си. Девятките е добре да нямат предразсъдъци и да не осъждат различните или онези, които малко познават. Те трябва да се грижат и да съблюдават повече спазването на правото на общността, а не на това на определена личност. Вероятно ще чувстват някои лични нужди и затруднения или ще имат различни и сложни социални отговорности.

Карма на число 11

Хората с това число в кармичната си карта трябва да преодолеят страха си, боязливостта, личната си неувереност. В минал живот са изпитвали липса на доверие, както в себе си така и към околните, и не са могли да реализират своя цялостен потенциал и призвание. Не са понасяли мисълта, че могат да се изложат публично и да бъдат сочени за некомпетентни, странни и неадекватни. Урокът им в настоящия живот е да се подготвят за различни малки трудности по пътя им на обществено въздигане и да уловят възможностите, които им се предоставят. Добрата новина е, че ще получат подкрепа, за да постигнат повече в сегашното си превъплъщение.

Карма на число 22

Хората с число 22 трябва да се справят с кармата на злоупотреба с позицията на отговорност в минал живот. Вероятно те са имали възможността с действията си да бъдат полезни за разрешаването на колективен проблем, но не са дали всичко от себе си, облагодетелствайки се. Може да са проявили и малодушие пред волята на доминиращ авторитет и да не са изпълнявали съвестно поставените им задължения. Урокът им в този живот е да се научат да поемат отговорност, когато това им се предяви като условие и ангажимент, и да работят усилено, за да се постигне нещо полезно за по-голяма общност от хора. Вероятно техният настоящ живот ще бъде белязан от малко отговорности, което ще потиска тяхното честолюбие и ще ги кара да се стремят към заслужаването на повече сериозни задачи в работата или ще имат трудни за решаване отговорности, които обаче няма да могат да прехвърлят към своите подчинени или колеги.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 13
4 14
3 5
2 8
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати