Пирамидите в Босна
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Пирамидите в Босна

Пирамидите в Босна

Пирамидите в Босна

Историята на Пирамидите в Босна започва през 2005 година, когато всъщност са били открити. Смятани просто за хълмове, тези пирамиди се намират до село Високо, в близост до град Сараево, столицата на Босна и Херцеговина. За техен откривател се смята археологът изследовател Семир Османагич.

Най-високата от пирамидите, когато се е смятало, че са планини, е носела името Височица, но по-късно археологът я преименува на Пирамида на Слънцето. Тази пирамида е по-висока от Хеопсовата пирамида. Вярването на Османагич е, че тези пирамиди са построени от хора може би около XII век пр. хр. Ако това е вярно, това ще рече, че тези пирамиди са по-стари от величествените пирамиди в Гиза, Египет.

Тази теория и изобщо всичко това с пирамидите в Босна намира своите ентусиасти и скептици. Според някои пирамиди няма, има някакви природни образувания - хълмове с идеална форма, но не били пирамиди, други твърдят, че това, което са видели там са точно пирамиди и се връщат захласнати и с огромно желание отново да ги видят.

Всъщност пирамидите близо до град Сараево са три – Пирамидата на Слънцето, Пирамидата на Дракона и Пирамидата на Луната. След като бяха открити, учените започнаха да правят разкопки и благодарение на това се появиха различни неща, които определено подкрепят теорията на археолога, който ги е открил – открити са останки от храмове, има много тунели, които не са изследвани изцяло, тъй като част от тях са запушени, открити са каменни плочи с писменост, която е все още неизвестна.

Тунелите, които са проходими и изчистени са с дължина около 600 метра и са отворени за разглеждане от туристи.

Години по-късно след откриването им, археологът Семир Османагич заедно с електроинженери и физици, изследват енергийното поле около пирамидите и установяват, че на върха на Пирамидата на Слънцето всъщност има енергийно поле, което извира от нейните недра.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 7
4 5
3 7
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Стоян
Стоян
09.09.2013 23:58
Мисля че босненския учен прекалява с алкохола.
0
4
ачо
ачо
29.06.2013 22:15
всичко май е една голяма лъжа
1
5