sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Характер на хората с руса коса

Характер на хората с руса коса

Характер на хората с руса коса

Ако се вгледаме в статистиката, по-малко от един човек на петдесет души е с естествено руса коса. Русите хора са смятани за сладникави и вятърничави, дори глупави, като за този им образ има влияние развихреното медийно-културно клише, с което се представят в сегашната електронна епоха.

Това обаче далеч не е било така в миналото. По времето на Шекспир идеалът за красота, както и и за висока одухотвореност, е бил олицетворяван от русокоса жена, със светла кожа и сини очи.

Изследователи, които свързват цвета на косата с особеностите на характера, смятат, че притежателите на руси коси крият една много сложно изградена личност, която не се побира в наложените ни банални типажи.

Русокосите имат много по-тънка структура на косъма в сравнение с чернокосите. Това издава, че имат много по-голяма нужда от подкрепа, от засвидетелстване на одобрение, от внимание и вдъхване на увереност. Русите хора изпитват потребност да бъдат поощрявани и да получават своевременна обратна връзка за това дали са направили както трябва нещо, дали са успели да извършат определената им поставена задача по безупречен начин.

Те имат висока взискателност към себе си и силно чувство за перфекционизъм. Изключително чувствителни са, раними, нежни- както външно това се издава от тънкостта на косите.

Характер на хората с руса коса

В тези хора винаги бушуват мисли с какво могат да подобрят живота си, да постигнат нещо значимо и оставящо следа в развитието на човечеството. Мислят глобално и с успех се дистанцират от желанията на собственото си его и почти винаги могат да се поставят на мястото на другия.

Обичат да размишляват и да философстват. Русокосите хора могат да изглеждат леко лениви и мудни в работата си, но това е защото не обичат да прибързват, стараейки се да правят всяко нещо с изключително внимание към завършения прецизно детайл.

Когато са влюбени, могат да прикрият това с особена и причудлива старателност. Не признават какво чувстват, държат се дистанцирано, дори подчертана незаинтересовано и пренебрежително. Това се дължи на гордата им същност, срамежливост и интелигентността, която винаги ги кара да се колебаят и да преосмислят по много пъти определен душевен проблем.

Русите хора могат лесно да се отдадат на мечтание, съзерцание и медитация. Когато се чувстват изолирани и самотни, много по-лесно от тъмнокосите, изпадат в отчаяние и депресия. Наред с това са много щедри и лесно правят услуги или дават в заем пари.

Държат много на личната си самостоятелност и независимост, затова още в ранна възраст проявяват по-изявена индивидуалност и своеволен характер. Хората ги обичат заради интересно странната смяна на настроенията при тях, заради отзивчивото им и състрадателно поведение и романтично и идеалистично виждане за света.

На тези хора може да се разчита във всяка кризисна ситуация. Единствен недостатък е прекалената им сдържаност и вглъбеност, което може да се разгадава от другите като надменност и апатичност.

Хората с руса коса са много по-постоянни в чувствата си, верни и доверчиви. В европейските култури са възвеличавани като модел за чистота, духовна сила, невинност, одухотвореност и нравствен стоицизъм. За да са още по-разбирани, трябва тяхната затвореност да се претопи, да общуват повече с другите и да не се притесняват да споделят чувствата и проблемите си.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 8
4 3
3 4
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (5)

Изпрати
Мими
Мими
13.08.2015 22:07
Аз съм с много светло руса коса. Почти не съм виждала такова момиче с моя цвят. Леко жълтеникава, но светла. Със светло кафяви очи. Почти всичко е вярно за мен.
1
0
Емилия
Емилия
07.06.2014 07:17
Аз съм с такава коса, много тънка и наистина съм такава, имам две висши, хората ме търсят като специалист да им помагам, имам силна интуиция. Очите ми са светлокафяви обаче, не съм със сини.Не мога да се съглася обае, че интелигентността се определя от цвета на очите или косите. Мисля че това се определя от духа на човека,а не от цвета на кожата, косите, очите и т.н.Хората сме различни и всеки си има както положителни, така и отрицателни качества
4
0
Георги666
Георги666
07.05.2013 07:38
Шекспир - това ли е било идеала за красота? Нацистки идеал няколкостотин години по-рано... Хаха! Намерихме арийския свъхчовек! Мъ направооо... Као потвърждение на цялото това нещо ми се явява. То някой превърженик на тая теория го види ще хвръкне от радост.
1
0
Йоана
Йоана
24.02.2013 16:34
Много неща са вярни, а аз имам светла кожа, руса коса и пъстри очи отиващи към зелено.
1
0
викито
викито
21.08.2012 11:49
почти всичко е вярно за мен, освен това аз съм със светла кожа, сини очи и руса коса и наистина имам нужда от увереност, защото много рядко си имам доверие.
1
0