sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Значението на бенките

Значението на бенките

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
Значението на бенките
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Бенките са места по кожата със силна концентрация на пигмента меланин. Меланинът реагира на ултравиолетовите лъчи и предизвиква потъмняване на кожата. Разположението на бенките по тялото е било тълкувано като символ на характера или знак за бъдещето още от най-древни времена.

Но през Средновековието бенките са се смятали за свидетелство на връзка с дявола и много жени с бенки на видими места били изгорени като вещици.

През осемнадесети век бенките станали много модерни и дори се създавали по изкуствен начин. Най-модерни били бенките на бузата и до нослето на дамите.

Смята се, че бенките символизират различни неща взависимост от това дали са разположени върху женско или мъжко тяло. Ако жената има бенка в ъгъла на окото, това е знак, че е със спокоен характер.

Значението на бенките

Ако има бенка на дясната буза, това издава страстна любовница, а ако е на лявата – тя ще среща винаги спънки по пътя към успеха.

Бенка на нослето е гаранция за успех във всичко, а до устните е знак за весел нрав. Бенката над устните издава кокетка, а под устните – непопправима любовчийка.

Бенка на дясната гърда издава човек на крайностите, а на лявата – вделикодушна, но лекомислена личност. Бенки на бедрата обещават много деца, а върху глезените – издават независима твърда личност.

При мъжете бенките върху челото показват интелигентност, а на ухото – лекомисленост. Върху брадичката бенката е знак за безхаберие, а под устните – че винаги ще е обкръжен от верни приятели.

Ако раменете на мъжа са обсипани с бенки, това предвещава живот, пълен с проблеми. Бенки на кръста издават нерешителност, а върху гърба – честност и откритост.

Бенките върху мъжките крака издават слабохарактерност, а върху ходилата – желание за пътешествия. Бенката върху носа предвещава велико бъдеще, а върху дясната страна на гърдите – успех, за който мъжът трябва да се бори много. Бенката върху лявата част на гърдите предвещава много късмет и щастие.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 12
4 5
3 3
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
olq
olq
05.09.2015 21:38
A na gushata?
0
0
арменеца
арменеца
20.03.2013 12:59
е аз имам под устната и на кура това кво означава?
2
13
Име
Име
07.02.2014 13:41
Трябва да се кастрираш....
27
2