Значение и свойства на турмалина

Значение и свойства на турмалина

Още от антични времена хората са използвали скъпоценния камък турмалин. Той е бил известен в Индия, Китай, средиземноморските страни, а също така и в Южна Америка още от древността.

Турмалинът е един от камъните, които се отличават с разнообразието от цветове. Освен оцветен с всички цветове на дъгата турмалинът може да е черен, безцветен, едноцветен или многоцветен. Многоцветният камък може да е с различни по цвят кръгове или преливащи се линии. Съществува дори турмалин, който е като диня – с червена сърцевина и зелена повърхност.

Значението на турмалина е духовно развитие, събуждане на творческите способности и духовно пречистване. Като пречиства духа и прояснява разумът, този камък помага за концентрацията, полезен е при медитацията, зарежда със сили и връща вярата в собствените възможности.

Турмалинът дарява с усещане за увереност и защитеност. Накитите с турмалин се носят за гонене на излишните мисли и чувства, страхове и тревоги.

Значение и свойства на турмалина

Този камък трябва да е съчетан със злато или сребро. Зеленият турмалин укрепва имунитета, влияе положително върху кръвоносната система, подобрява състоянието на нервната система, помага при заболявания на кожата и черния дроб.

Турмалинът има силен подмладяващ ефект, помага за бързо възстановяване след стрес, нервна и физическа преумора. Той дарява с оптимизъм и спокойствие.

Черният турмалин е силен талисман срещу вредни влияния, той премахва отрицателната енергия от тялото. Синият турмалин дарява със спокоен сън и добри отношение между близки хора.

Безцветният турмалин се грижи за духовния и физически баланс, той пречиства съзнанието и подобрява възприятията.

Турмалинът е камъкът на зодия Близнаци. Той им помага да успокояват страстите си и да компенсират недостатъците на променливия им и понякога неуравновесен характер.

Виж повече

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Близначка
Близначка
04.07.2014 22:54
Значи, това е моят камък...
2
0
Близначко
Близначко
10.12.2014 17:10
И моят...? :)
1
0