Значение и свойства на ахата

Значение и свойства на ахата

Ахатът е много разпространен камък и е известен в различните култури повече от шест хиляди години. Ахатът често има райета, което го отличава от другите камъни. Има почти прозрачни ахати, а цветовете на този камък са най-разнообразни.

Най-ценното магическо свойство на ахата е това, че пази собственика си от опасност, заговори на врагове, енергийни вампири и атаки от различен вид.

Ахатът защитава, събужда духовността, удължава живота и прави мъжете по-мъжествени, а жените – по-силни. Значението на ахата е здраве, дълголетие и успехи.

Ахатът развива умението да се харесвате на хората, помага за взимането на верни решения и дарява с проницателност. Белият и жълтият ахат повишават самочувствието, смекчават характера и правят човека по-добър.

Сивият ахат символизира честността и помага на собственика си да разкрива измами. Това е и камъкът на дружбата, той спомага за сдобряване на приятели.

Светлосиният ахат е камък на творческите натури, той помага на креативните натури, но не трябва да се носи прекалено дълго. Черният ахат е най-подходящ за мъже, тъй като гиправи по-привлекателни за дамите и подобрява материалното им положение.

Смята се, че накитите с ахат помагат при болести на гърлото, сърцето, белите дробове, укрепват имунитета и усилват потенцията на мъжа. Освен това ахатът гони нощните кошмари и защитава от инфекции.

Светлосиният ахат пази от болести на щитовидната жлеза, а червеният укрепва кръвоносни съдове и помага при борбата с вируси. Жълтият пази от болести на стомаха и белите дробове.

Ахатът успокоява Телците, а светлосиният им помага да бъдат по-креативни. За Телеца е полезен и черният ахат.

Ахатът помага на Раците да бъдат по-уверени и развива творческия им потенциал. В същото време за тях той е и амулет, който ги предпазва от стрес.

За Близнаците ахатът е като успокоително. Той им помага да взимат правилното решение в критични моменти.

Рейтинг

5 3
4 6
3 1
2 5
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
edno momi4e...
edno momi4e...
12.06.2012 06:48
аз имам тъмнозелен ахат като пръстен, примесен с оранжев! От какво ще ме предпази!?
0
7