Поличби за диви животни
Omens from Wildlife
sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Поличби за диви животни

Поличби за диви животни

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k1k
гарван
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
Препоръчано за малки и големи:
Преносима сгъваема чаша от силикон - 350 мл
22.00 лв.
Виж ››

Има много поличби, свързани с диви животни и птици и дори с насекоми. Има доста поличби, свързани с щъркели. Ако щъркел лети в кръгове около гнездото, ще има силни ветрове, ако премести гнездото си от къщата – задава се беда, ако изхвърля яйцата си – идва гладна година, а ако изхвърли малките си – гладът ще е продължителен.

Ако през лятото щъркелите се събират и летят в кръг - есента ще е много студена, а ако до Спасовден не са отлетели – зимата ще е мека. Който разбута гнездо на щъркел или убие малките му, ще си навлече нещастия и дори смърт.

Катерица ако скача по пътя пред човек, значи се е случило нещастие в неговия дом, от който е тръгнал и е по-добре да се върне. Ако пресече пътя, е на лошо.

Ако няколко дни след пожар около къщата внезапно се появи катерица, значи в следващите три години има голяма вероятност отново да има пожар в дома.

калинка

Вълк ако срещнеш, е на победа, ако ти премине пътя, те чака успех. Всяка среща с вълк предвещава благополучие. Ако срещнеш вълк, който носи плячка, не е на добре – ще те нападне и те чакат нещастия, докато тъгуват по убитото животно. Ако вълк вие пред къщата – не е на добро.

Врабци ако вият гнезда, е на късмет, ако вдигат шум или се къпят в прах, е на дъжд. Ако врабец влети в къщата, ще получите добри новини.

Врана пред къщата ако ходи, ще влязат в него крадци, ако грачи - идва лошо време или нещастие. Ако е на покрива на къщата, това предвещава покойник или разорение.

Ако врана лети до теб, особено отдясно, и да не грачи, пак е на нещастие. Над къща ако кръжи – значи в този дом ще дойде несполука. Който убие врана го чакат толкова години нещастие, на колкото е била враната.

Ако калинка, взета в ръка, излети веднага, това предвещава добро, ако се застои е на лошо. Много калинки заедно предвещават сполука и придобивки.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.7
52
42
35
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Деси
Деси
03.08.2013 21:35
:) и аз мисля така
0
0
Bishkotka
Bishkotka
17.09.2012 20:04
Определено,ако видиш вълк е на лошо :)
1
0