Как да контактуваме правилно със скъпоценните камъни

Как да контактуваме правилно със скъпоценните камъни

Избирайки скъпоценен камък, човек трябва да се вслуша в своите усещания. Вашият камък сякаш иска да залепне към тялото, прегръща ви, а този който не е за вас, сякаш ви пречи и подтиска.

Ако човек си е избрал камък, за да го пази и да му помага, трябва да се отнася с уважение към него. Трябва често да му се възхищава и да общува с него.

Тогава камъкът ще влезе в контакт и ще разкрие свойствата си. Смята се, че сапфирът има способността да подобрява настроението и да прогонва вашата депресия, като е достатъчно само да го гледате.

Някои камъни не започват веднага да оказват въздействие върху собственика си. Рубините проявяват свойствата си само ако са получени по наследство или като подарък.

Как да контактуваме правилно със скъпоценните камъни

Смарагдът трябва да свикне с новия си стопанин, което отнема време. За редица камъни е важна възрастта на стопанина – сапфирът започва да въздейства след 36-тата година от живота на човека.

Прозрачните камъни с благороден цвят работят по-добре през лятото и пролетта. Непрозрачните, пъстрите и слоести камъни отключват способностите си през зимата и есента.

Собствениците на камъни трябва да спазват правила при контакта си с тях. Камък се взима само с пръсти и никога не се слага в средата на дланта.

Смята се, че това място на човешката ръка е един от енергийните центрове.

Камъкът ще запомни изпитаният от стопанина си стрес, затова редовно трябва да се пречиства. След неприятни преживявания, както и поне веднъж месечно, скъпоценните камъни трябва да се облеят със струя студена вода или да се оставят за три часа в солена вода.

Не се препоръчва солената вода само за тюркоаза, защото може да промени цвета си. Бижута с този камък може да пречиствате на слънчева светлина или на салфетка със сол, която после да изхвърлите.

Слагайте камъните си на видно място в дома си. В затворени кутии те залиняват и помътняват. Внимавайте да не се допират един до друг, защото както и при хората, не всички имат взаимна поносимост.

Виж повече

Рейтинг

5 6
4 6
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
фани
фани
27.02.2015 18:03
Да така ще правя
1
0