sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Цветя, които носят щастие

Цветя, които носят щастие

Цветя, които носят щастие

Всяка култура по света има различен начин да тълкува значението на цветята. Всяко цвете си има свое значение, но има и такива универсални цветя, които навсякъде по света символизират едно и също нещо – щастие. Вижте кои са тези страхотни растения.

Ирландска камбанка или молуцела е красиво цъфтящо растение, което има наситено зелени листа и малки бели цветчета, които са скрити в нежно оформените камбанки. Името на цветето е малко подвеждащо, защото няма нищо общо с Ирландия. По-скоро названието му се дължи на свежия зелен цвят на листата. Именно този зелен цвят привлича щастието и късмета и затова цветето е предпочитано за украса в дома.

Бялата детелина – това цвете, подобно на предишното има заблуждаващо име. Тя всъщност е зелена на цвят. Повечето детелини са трилистни, но четирилистната детелина е рядка и е символ на щастието.

Бял карамфил – това е едно от най-използваните цветя за направата на декорации и букети. Познат е от векове, а според легенда първият карамфил е разцъфнал от сълзите на Мария, когато оплаквала Исус на кръста. При карамфилът всеки цвят носи различно послание. Белият карамфил символизира чистота, невинност и късмет.

Калуната е храст, който цъфти в края на лятото или началото на есента. Цветовете и са разнообразни – бяло, розово, червено, лилаво и различни техни нюанси. Розовата калуна обаче е символ на късмет и щастие.

Няма как да не споменем и кокичето. Това красиво и невинно цвете си проправя път през снега, то е предвестник на идващата пролет. То радва хората, а съществуват и поверия, че кокичето носи щастие на онзи, който пръв е успял да го зърне.

Още от дълбока древност розата е смятана за кралица на цветята. Загадъчна и очарователна, розата символизира радостта и красотата, тишината и тайната, а преди всичко любовта. Именно любовта, красива и споделена носи щастие.

Отглеждайте в своя дом цветя, бъдете в хармония със себе си чрез благотворното влияние на красивите и нежни цветни растения.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 11
4 18
3 11
2 6
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Ива
Ива
04.11.2014 08:53
Не ми е интересно!!!
2
4