sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Какво издава езикът на тялото

Какво издава езикът на тялото

Какво издава езикът на тялото

Хората общуват помежду си не само с думи, но и с езика на тялото с помощта на пози, жестове и мимика. Умението да разбирате езика на тялото си ще ви помогне в ежедневието, както и в бизнес-срещите.

Езикът на тялото се възприема на подсъзнателно ниво и обикновено не се контролира. Затова понякога думите могат да не съответстват на мимиката и жестовете.

Ако човек е открит и искрен, при разговор ръцете му са обърнати с дланите нагоре. Дружески настроените мъже разкопчават сакото си и дори го свалят.

Лукавите, виновните и неискрените хора крият ръцете си в джобовете си или зад гърба си. Кръстосаните пред гърдите ръце сигнализират за наближаващ конфликт.

Какво издава езикът на тялото

При такава поза сменете темата на разговора. Ако събеседникът ви е облегнал главата си на едната си ръка, най-вероятно не ви слуша, а мисли за нещо свое.

Наведената настрани глава сигнализира за повишено внимание към говорещия. Когато взима решение, човек обикновено докосва брадичката си.

Когато търка очилата си, печели време за размисъл. Разходката из помещението напред-назад издава желание за решение на проблем. Щракането с химикалка, потропването с крак или машиналното рисуване издават скука.

Докосването на косата, коленете и бедрата издава желание да се харесате на събеседника си. Прикриването на устата с длан означава желание да се скрие позицията по даден въпрос.

Ако човек не иска да разкрива картите си, той прави пирамида от ръцете си, които сгъва в лактите си. Ако при ръкостискане човек покрие дланта ви с другата си ръка, това изразява приятелски чувства, но и превъзходство.

Рейтинг

5 3
4 4
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати