sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Какво знаете за тези животни

Какво знаете за тези животни

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k967
Какво знаете за тези животни

Гущерът-дявол живее само в Мадагаскар. Той прилича на изсъхнал лист и е с червени очи. Тези гущери стават жертва на ловци на животни, които ги продават на колекционери.

Всяка година десет души в света умират от нападение от акули. За същия период от време умират над сто човека от травми, причинени от крава.

Охлювите са така устроени, че ако не намират достатъчно храна, заспиват за период от четири години и изобщо нямат нужда от храна и течности.

Въпреки разпространеното мнение, че камилите са животните, които могат да издържат най-дълго без вода, всъщност жирафите издържат повече от тях.

Какво знаете за тези животни

Песните на китовете се променят всяка година, но всеки кит пее песента, която са избрали другите членове на клана му. Стридите могат да променят пола си по свое желание в зависимост от това кого срещат.

Златните рибки, известни с латинското име Carassius auratus могат да променят цвета си. В тъмнината те са бледи, понякога са ярко бели, понякога приемат цвета на храната си.

Пчелите умират, когато ужилят някого, и жилото им остава в кожата на човека. Пчелната кралица може да жили много пъти и жилото й не се откъсва.

Листовото морско конче има специални израстъци, които приличат на водорасли. Те го правят незабележимо за хищниците в океана.

Крабът, известен като краб-йети, има хиляди косъмчета по цялото тяло. Те пречистват водата, с която контактува крабът. Той е сляп и прекарва целия си живот на дъното на океана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 2
4 2
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Цвете
Цвете
25.02.2014 20:12
Под "краб" имате предвид рак ли ?
0
0