sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Интересни факти за хипнозата

Интересни факти за хипнозата

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k967
Интересни факти за хипнозата

Въпреки многото митове хипнотизаторите нямат свръхестествени способности. Те имат само необходимите знания и навици. Хипнотизаторът само ви въвежда в състояние на транс.

Ако човек лесно се поддава на внушение, той лесно може да бъде убеден, че е гениален художник или музикант.

Много западни звезди се борят с вредните си навици с помощта на хипнозата. Така например холивудската звезда Дрю Баримор се е преборила със своята наркозависимост чрез хипноза.

Популярен начин на хипноза е в голяма зала с хора някой да каже, че ще напои памучен тампон с миризлива течност, която ще замирише след минута.

Интересни факти за хипнозата

Без това да е така, течността е чиста вода, много хора наистина започват да усещат изключително неприятна миризма. Някои дори запушват носа си или излизат от залата, защото чувстват, че ще припаднат.

Когато човек е под хипноза, той няма алергични реакции – явно алергията в голяма степен зависи от съзнанието.

Нито един човек не може да бъде хипнотизиран, ако сам не пожелае това. Без желание човек не може да изпадне в състояние на хипнотичен транс.

В света хипнозата се използва най-вече като средство за успокояване на нервите, за лечение на депресия и за лечение на алкохолна зависимост.

Хипнозата е била приложена на практика през деветнадесети век за обезболяване по време на операции.

Човек се подлага на самохипноза, без да усеща. Тялото ви изпада в краткотраен транс през деня – това се случва няколко пъти. По този начин психиката ви се предпазва от претоварване.

Индивидуалният хипнотичен сеанс е много по-сложен от груповия. При групов сеанс хората са лесно внушаеми, защото са в тълпата. Това се нарича взаимна хипноза.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 1
3 3
2 1
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Инна
Инна
14.03.2016 23:49
Зениците,много често се увеличават, когато темата е интересна или мисълта ти е дълбока.Не си вещица,това си е нормален процес.
0
0
ХЮТ
ХЮТ
15.12.2013 17:33
Майка ти те е излъгала че си вещица
1
0
Gaby
Gaby
03.05.2013 17:53
Здравейте майк ми ми е разказвала че сме вещици. И днес 03.05.13г. отидох в една приятелка говорихме си разни митични работи и по едно време говорихме за хипноза и тя се опита да ме хипнотизира повтаряще: ,, гледай ме в очите,ще потънеш в очите ми,ще правиш каквото ти кажа '' И изведнъж тя се стресна и я питах какво стана?! А тя отговори че зениците ми са се уголемили много почти са покрили кафявото на окото ми. Чудя се свързано ли е с това че съм вещица нз. просто какво става питах майка ми незанеше нищо по въпроса понеже на баща и са се случвали мн неща и и казах да го пита и сега си писахме баща и първо е казал че не иска да казва после и е казал: ,, не ти трябва не искам да коментирам срам ме е от това'' после я накарах пак да го пита : ,, после го питах коя е хипнотизирала той каза не искам да знаеш няма да ти кажа '' и аз там пак и викам да го пита той и е казал че има работа зает е и така моля ви кажете ми нещо трябва да знам какво е станало!
0
2