sanovnik.bg»Статии»Мистерии»Усъвършенствайте езика на тялото си

Усъвършенствайте езика на тялото си

Жана Г.Жана Г.
Новак
1k983
Усъвършенствайте езика на тялото си
3D куб Ubik за деца и възрастни
Препоръчано за малки и големи:
3D куб Ubik за деца и възрастни
17.00 лв.
Виж ››

Няма правила за използването на езика на тялото, но много често той е много важен в контакта ви с хората. Ако искате да промените езика на тялото си, трябва да обърнете внимание на това как седите, жестикулирате, разговаряте с хората.

Практикувайте пред огледалото – никой няма да ви види. Затворете очи и си представете каква поза бихте заели в определена ситуация. Намерете образец за подражание – например кинозвезда.

Помнете, че психиката и физиката ни са неразделно свързани. Колкото по-горда е осанката ви, толкова по-уверени ще се чувствате и движенията ви ще са по-спокойни.

Никога не се затваряйте. Не кръстосвайте ръцете си, така давате сигнал, че искате да се скриете от околните, да се защитите. Това важи както за ръцете, така и за краката ви.

Усъвършенствайте езика на тялото си

Поддържайте зрителен контакт със събеседника си, а ако те са няколко, опитайте се да поддържате зрителен контакт с всички едновременно. Ако зрителният ви контакт е слаб, ще изглеждате неуверено.

Заемете поза на уверен в себе си човек. Отпуснете раменете си, защото когато вие сте напрегнати, и раменете ви са напрегнати и са повдигнати, като леко се подават напред. Отпуснете се и изправете раменете си.

Кимайте с глава на събеседника си, за да му дадете да разбере, че го слушате. Не прекалявайте с кимането, защото той ще си помисли, че имате тик.

Не се прегърбвайте, седете изправени, без да се напрягате. Навеждайте се леко към събеседника, но не скъсявайте прекалено дистанцията. Ако искате да покажете, че сте уверени в силите си, леко отметнете глава назад.

Не се отнасяйте прекалено сериозно към себе си. Усмихвайте се и се смейте, когато чувате нещо забавно. Хората ще бъдат по-добронамерени, ако видят срещу тях позитивен човек.

Не се смейте първи, когато разказвате виц. Внимавайте с неискрените усмивки – те личат. Не докосвайте лицето си – това издава нервност. Не отпускайте главата си надолу, това създава впечатление за неуверенност.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати